“Готую кашу не з сокири, а з крупи”: на плиту не ставлю і не варю, просто заливаю водою – виходить смачно

Українці, у квартирах яких встановлені електроплити, зіткнулися з проблемою приготування їжі під час відключень світла. Це питання можна вирішити, приготувавши кашу, яку не треба варити.

Якщо потерпаєте від відключень світла, все одно не треба відмовлятися від вечері чи сніданку. Поїсти можна й кашу без варіння. Достатньо просто залити крупу водою. Дізнаймося, як це робиться на практиці.

Каші на окропі

Про всяк випадок треба запастися окропом у термосі або ж закип’ятити воду на спиртівці. У такому разі можна запарити ячну крупу. Каша, яку можна вживати в їжу, буде готова за 3 години.

Як приготувати кашу без варіння на плиті

Ще менше часу доведеться витратити на пшоняну кашу. Її достатньо пропарити протягом години, й крупа стане їстівною. Також година піде на пшеничну кашу. Тільки каструльку бажано закутати в теплу ковдру, щоб крупа встигла розм’якнути.

Обирайте в магазину дрібний булгур. Такі крупинки дійдуть в окропі до готовності за 20 хвилин. Для середньої фракції знадобиться 40 хв.

Каші на холодній воді

Якщо немає можливості зробити окріп, тоді скористайтеся холодною кип’яченою водою. Звечора залийте гречку, а вранці отримаєте готовий сніданок. Замість води можна влити молоко або кефір – ефект буде такий же.

Як приготувати кашу без варіння на плиті

Навіть перловку можна приготувати в холодній воді. Але настоювати доведеться значно довше – приблизно добу. Якщо треба влаштувати трапезу терміново, тоді краще беріться за кускус. За пів години каша буде готова, якщо залити холодною водою. 5-10 хвилин буде достатньо, щоб заварити окропом.

Як приготувати кашу без варіння на плиті

Дуже швидко готуються вівсяні пластівці. Якщо залити “Геркулес” холодною водою, то за 30 хвилин можна буде поснідати. Зробивши це з окропом, каша буде готовою до вживання вже за 3-5 хвилин.

Таким же чином – дуже швидко – готуються пластівці з рису, гречки, кукурудзи. Манку теж можна залити холодною водою чи молоком, накрити кришкою й залишити на 15-20 хвилин. Після цього можна буде сміливо перекусити.

Популярне

Схожі статті

Де сьогодні Віктор Андрієнко, український батько “Шоу довгоносиків”: він тривалий час працював на росіян

Сьогодні Віктор Андрієнко — це не просто актор, а людина, яка пройшла складний шлях, залишившись улюбленцем глядачів різних поколінь — як тих, хто пам'ятає "Шоу довгоносиків", так і молоді.

Павло Зібров з нагоди 30-ї річниці ніжно та романтично звернувся до коханої жінки: “Наші долі повінчані”

Як відомо, шлюби укладаються на небесах. Для когось ця фраза є досить банальною, заїждженою, тільки не для родини Марини та Павла Зібрових, які днями відсвяткували круглу дату свого вінчання.

Класика, що пережила час! Популярний рецепт свекруха привезла з Іспанії і здивувала: хек у зеленому соусі

Серед багатого кулінарного спадку Іспанії є страви, які підкорили серця гурманів по всьому світу. Однією з таких є хек в ароматному зеленому соусі.