Закриваю по 100 банок і не вистачає! Найсмачніший кабачковий салат на зиму: з кропом і часником

Кабачки у кисло-солодкому соусі з кропом та часником – дуже смачна закуска на зиму. Спробуйте приготувати такий салат і гарантовано щороку ви будете повертатися до цього рецепту.

Кабачки – універсальний овоч, з якого можна приготувати безліч страв від оладок до консервації. Консервують кабачки різними способами: роблять різні салати, кабачкову ікру та інше.

Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний і цікавий рецепт закуски з кабачків на зиму. Кабачки виходять хрумкими та пікантними і мають приємний кисло-солодкий смак, а часник та кріп ідеально доповнюють страву.

Необхідні інгредієнти:

  • кабачки – 2 кг;
  • оцет 9% – 100 мл;
  • олія – 100 мл;
  • сіль – 1,5 ст. л;
  • цукор – 4 ст. л;
  • чорний мелений перець – 0.5 ч. л;
  • суха гірчиця – 2 ч. л;
  • кріп – 1 пучок;
  • часник – 5 зуб.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту використовуйте молоді кабачки. Їх потрібно добре помити та відрізати хвостики. Нарізаємо кабачки брусочками, як на фото.

Рецепт смачного кабачкового салату на зиму з кропом і часником
Рецепт смачного кабачкового салату на зиму з кропом і часником

Перекладаємо кабачки у глибоку миску або каструлю. До кабачків додаємо сіль, цукор, олію, оцет, чорний перець та суху гірчицю. Туди ж вичавлюємо п’ять зубчиків часнику і дрібно нарізаємо великий пучок кропу. Все ретельно перемішуємо до однорідності.

Рецепт смачного кабачкового салату на зиму з кропом і часником
Рецепт смачного кабачкового салату на зиму з кропом і часником

Накриваємо миску з кабачками кришкою і залишаємо їх маринуватися на 3 години. Періодично кабачки перемішуємо, щоб вони краще промаринувалися.

Через три години ви помітите, як об’єм кабачків зменшився, а кількість рідини збільшилася. Розкладаємо кабачки з соком по банках.

Рецепт смачного кабачкового салату на зиму з кропом і часником
Рецепт смачного кабачкового салату на зиму з кропом і часником

Беремо велику каструлю. На дно вистилаємо рушник і ставимо банки з кабачками. Заливаємо банки холодною водою і ставимо каструлю на вогонь. Після закипання води робимо невеликий вогонь і стерилізуємо півлітрові банки 10-12 хвилин, а літрові банки – 15-17 хвилин. Далі закручуємо кабачки простерилізованими кришками.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Як дороге вино – з віком стають лише гарнішими”: Ротару, Білозір, Кудлай довели, що старості не існує

Одні, діставшись пенсійного віку, крехтять і весь час скаржаться на здоров'я, а інші на болячки не зважають. Ротару, Білозір, Кудлай саме з тієї категорії, що з роками не старішають, а навпаки.

А для Віктора Павліка вона королева: 30-річна Катерина Репяхова досі має “неідеальне тіло” після пластики

Тоді як старший на 28 років за дружину Віктор Павлік вважає Катю Репяхову ідеальною красунею, блогерка вирішила продемонструвати свої невдалі ракурси. Краще б вона цього не робила!

Довге волосся та стрункий стан: Святослав Вакарчук пригадав, як виглядала його мати 49 років тому й сьогодні

Відомий український артист за роки свого життя встиг прославитись на всю країну. Як виглядає найголовніша жінка в його житті, яка народила та виховала зірку?