facebook

На цю смакоту підсіли не лише діти, а й ми з чоловіком: морквяний пудинг без желатину готую без випікання

Морквяний пудинг — це ніжний і корисний десерт, який можна приготувати без використання желатину та без випікання. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся ніжним смаком та користю для здоров'я!

Він стане справжньою знахідкою для тих, хто прагне приготувати щось смачне та корисне без зайвих зусиль.

Інгредієнти

  • Морква (чищена) – 500 г
  • Молоко – 550 мл
  • Цукор – 120 г
  • Сухе молоко – 10 г
  • Агар-агар – 15 г
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – на смак

Приготування

Морквяний пудинг без желатину та випікання

Перш за все почистьте моркву від шкірки та наріжте її невеликими шматочками для зручності подальшого приготування. Помістіть її у в каструлю, залийте водою так, щоб вона була повністю покрита, і варіть на середньому вогні до м’якості, приблизно 15-20 хвилин. Злийте воду і дайте моркві трохи охолонути, після чого перекладіть у блендер і збийте до однорідного пюре.

Далі у зручній за розміром каструлі змішайте морквяне пюре, молоко, сухе молоко та цукор. Всипте дрібку солі для балансу смаку. Для додаткового аромату можна додати до морквяної маси трохи ванільного екстракту або кориці. Ретельно перемішайте масу, щоб усі інгредієнти добре з’єдналися.

У невеликій каструлі змішайте агар-агар з 200 мл води. Поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Продовжуйте варити ще 1-2 хвилини, поки агар-агар повністю не розчиниться.

Після того поступово влийте гарячу суміш агару-агару в морквяну масу, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.

Тепер поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до легкого кипіння, не припиняючи постійного помішування. Коли маса почне густішати, зніміть її з вогню.

Нарешті вилийте гарячу масу у форми для пудингу або в один великий контейнер. Розрівняйте поверхню та дайте пудингу трохи охолонути при кімнатній температурі, а тоді розмістіть форми з ним у холодильнику і залиште на 3-4 години, щоб десерт добре застиг.

Перед подачею вийміть його з форм, акуратно відділяючи від країв ножем. Наріжте на порційні шматочки та подавайте на десертних тарілках. Морквяний пудинг чудово поєднується зі свіжими ягодами, горіхами або фруктовим соусом.

Популярне

Схожі статті

“Свіжим вітром дмухає”: Марічка Падалко, Лідія Таран і Наталія Мосейчук зробили нові зачіски – імідж 1+1

Склад ведучих на 1+1 доволі стабільний. Глядачі настільки звикли до цих облич, що, здається, начебто вони зовсім не змінюються. Насправді це не так. Падалко, Таран, Мосейчук зробили інші зачіски.

Одна в бабусиній кофті, інша – як з червоної доріжки: Маша Єфросиніна та Оля Полякова показали свої образи

Знамениті "дівчата" Оля Полякова та Маша Єфросиніна вийшли разом у кіно та продемонстрували цікаві образи. Одна виглядає, наче копала картоплю, інша – як з червоної доріжки.

Таке хотів би вчудити кожен: Ольга Цибульська та MamaRika прокаталися на візочку у супермаркеті – 2 відео

Іноді так хочеться повернутися в дитинство й утнути щось таке, від чого адреналін зашкалюватиме. Наприклад, прокататися у візочку по супермаркету. Mamarika та Ольга Цибульська наважилися саме на це.

“Розквітла”: колега Лесі Нікітюк, який замінив Притулу, прокоментував її роман з хлопцем молодшим на 9 років

Не так давно знаменита телеведуча Леся Нікітюк привідкрила таємничу завісу та поділилася з шанувальниками імʼям свого обранця. Колега Лесі, Богдан Шелудяк, не залишився осторонь та дав свій коментар.

Мало хто наважиться одягти такі штани, але Даша Квіткова змогла: колір незвичайний, а ще й черевички чорні

Даша Квіткова, українська блогерка та інфлюенсерка, давно підкорила шанувальників ідеальним почуттям стилю. Нещодавно зірка показала, як правильно стилізувати широкі штани.

“Поради для тих, кому за 60”: як не стати “овочем”, щоб не бути тягарем для дітей та рідних

Зазвичай люди з віком починають переживати, що стають тягарем для власних дітей. Мовляв, безпорадні й не можуть допомагати, як раніше. Щоб уникнути подібної проблеми, дотримуйтеся цих порад.