facebook

В магазині більше не купую! Роблю домашній квас за 5 хвилин простим способом: смачний і освіжаючий

Що може бути кращим, ніж склянка прохолодного освіжаючого квасу у таку спекотну погоду?! Тим більше, що його з легкістю можна приготувати вдома.

Квас – напій природного бродіння, який є набагато кориснішим за різноманітні газовані напої. Влітку квас відмінно втамовує спрагу.

Зазвичай квас готують на основі житнього хліба. Та є набагато простіший рецепт цього освіжаючого напою. Квас можна приготувати на основі цикорію. Такий напій практично не відрізнити від традиційного напою бродіння. Він має притаманні квасу нотки і має відмінний баланс солодкості та кислотності. При цьому готувати квас на цикорії набагато простіше, а результат виходить відмінним.

Необхідні інгредієнти:

  • вода – 3 л.;
  • цикорій – 3 ст.л;
  • лимонна кислота – 1 ч.л;
  • цукор – 10 ст.л;
  • сухі дріжджі – 2 ч.л.

Спосіб приготування:

Беремо чисту трилітрову банку. На дно банки висипаємо цикорій. Кількість цикорію ви можете регулювати за власним смаком і додати від 2-х до 4-х столових ложок. Так, чим більше цикорію ви покладете, тим більш насиченим буде смак квасу.

Далі у банку засипаємо цукор, лимонну кислоту та сухі дріжджі. Кількість цукру ви також можете змінювати. З десятьма ложками цукру напій виходить в міру солодким і збалансованим.

Заливаємо отриману суміш чистою водою і добре все розмішуємо ложкою, щоб весь цукор розчинився.

Рецепт освіжаючого смачного домашнього квасу за 5 хвилин
Рецепт освіжаючого смачного домашнього квасу за 5 хвилин

Далі переливаємо отриманий напій по пластикових пляшках, накриваємо пляшки кришкою. Залишаємо квас у теплому місці на 3-4 годин для того, абт запустився процес бродіння, а після цього ставимо на добу в холодильник.

Через добу напій буде готовий. Квас виходить добре газований і дуже смачний. В ньому відчуваються приємні хлібні нотки, легка карамельність і легкий кавовий відтінок. Пити його краще охолодженим.

Рецепт освіжаючого смачного домашнього квасу за 5 хвилин
Рецепт освіжаючого смачного домашнього квасу за 5 хвилин

Спробуйте приготувати і ви будете задоволені результатом.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Проводять ночі не самотою: Катя Кузнецова, Андрій Джеджула, Алан Бадоєв показали, з ким ділять свою подушку

Любов до тварин у деяких людей настільки безмежна, що вони ладні поступатися власною подушкою, аби тільки годованцю було зручно. Саме такими виявилися Катя Кузнецова, Андрій Джеджула, Алан Бадоєв.

Руслана Лижичко прилинула до Льоні, а Камалія – до Сені: з якої нагоди обіймаються з чужими чоловіками

Знаменитості зазвичай настільки емоційні, що поводяться набагато розкутіше, аніж решта людей. От і Руслана Лижичко та Камалія можуть запросто обійматися з чоловіками. З якої нагоди?

“Свіжим вітром дмухає”: Марічка Падалко, Лідія Таран і Наталія Мосейчук зробили нові зачіски – імідж 1+1

Склад ведучих на 1+1 доволі стабільний. Глядачі настільки звикли до цих облич, що, здається, начебто вони зовсім не змінюються. Насправді це не так. Падалко, Таран, Мосейчук зробили інші зачіски.

Одна в бабусиній кофті, інша – як з червоної доріжки: Маша Єфросиніна та Оля Полякова показали свої образи

Знамениті "дівчата" Оля Полякова та Маша Єфросиніна вийшли разом у кіно та продемонстрували цікаві образи. Одна виглядає, наче копала картоплю, інша – як з червоної доріжки.

Таке хотів би вчудити кожен: Ольга Цибульська та MamaRika прокаталися на візочку у супермаркеті – 2 відео

Іноді так хочеться повернутися в дитинство й утнути щось таке, від чого адреналін зашкалюватиме. Наприклад, прокататися у візочку по супермаркету. Mamarika та Ольга Цибульська наважилися саме на це.

“Розквітла”: колега Лесі Нікітюк, який замінив Притулу, прокоментував її роман з хлопцем молодшим на 9 років

Не так давно знаменита телеведуча Леся Нікітюк привідкрила таємничу завісу та поділилася з шанувальниками імʼям свого обранця. Колега Лесі, Богдан Шелудяк, не залишився осторонь та дав свій коментар.