Великий і ошатний! Старовинний львівський рецепт пирога! Мало тіста і багато фруктів: роботи на 15 хвилин

Ідеальний рецепт літнього пирога за львівськими традиціями. Спробуйте приготувати влітку такий пиріг – не зможете відірватися, ваші рідні будуть просити добавки.

Літо – ідеальний час, аби готувати зі свіжих овочів та фруктів. Пропонуємо вам приготувати пиріг з ягодами, який робиться всього за лічені хвилини. Без використання міксера та без додавання яєць.

Інгредієнти:

  • 280 г борошна
  • 140 г вершкового масла
  • 180 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 ч.л. розпушувача
  • Дрібка солі
  • 600 г ягід
  • 25-30 г кукурудзяного крохмалю

Спосіб приготування:

У цьому рецепті ви можете використовувати як свіжі ягоди, так й заморожені – тобто рецепт знадобиться у будь-яку пору року.

Беремо велику місткість та насипаємо в неї 280 г просіяного борошна, додаємо 80 грамів цукру, 10 грамів ванільного цукру, 1 чайну ложку розпушувача, дрібку солі – всі сухі інгредієнти перемішуємо до однорідності.

Потім додаємо 140 грамів вершкового масла кімнатної температури. Це важливо, тому що нам потрібно вмішати масло у сухі інгредієнти. Можна нарізати кубиками, або вмішувати руками масло у майбутнє тісто.

Ми маємо отримати крихту з тіста. Але в тісті не має залишитися комочків.

Для начинки беремо будь-які ягоди або фрукти, які у вас є, за рецептом – порічка, малина та полуниця. Висипаємо все у велику місткість та додаємо цукор за смаком – все залежить від смаку ваших ягід та за вашими смаками. За рецептом додаємо 70 грамів – можна більше.

Додаємо до ягід 30 грамів кукурудзяного крохмалю і все перемішуємо до однорідності. Наша маса має пустити сік та стати вологою, крохмаль має рівномірно розподілитися разом із цукром.

Ділимо тісто на дві частини. У форму для запікання, на якій вже устелено пергамент. Насипаємо частину тіста у форму та розподіляємо, аби пиріг був рівномірний – з бортиками (якщо вони не рівно виходять, все можна буде виправити пізніше, не хвилюйтеся).

Зверху викладаємо ягоди й все теж рівномірно розподіляємо. Далі висипаємо зверху другу частину тіста.

Випікаємо у духовці хвилин 40-45 при температурі 190 градусів.

Ми отримуємо нереальний аромат, соковитий пиріг, який тане у роті. Обов’язково спробуйте приготувати на вечерю – ідеальний варіант, аби пригостити друзів.

Нехай смакує!

Рецепт старовинного львівського пирога з фруктами
Рецепт старовинного львівського пирога з фруктами. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Стало відомо, хто придумав загадковий образ Клавдії Петрівни: автор любить українську літературу

Іноді несподіваним чином пізнаєш для себе щось нове. Як от образ загадкової Клавдії Петрівни, під псевдонім якої тривалий час успішно виступала Соломія Опришко.

Хто наразі став талісманом Тоні Матвієнко: сивочолий Мірзоян спостерігає за романом з Романом своєї дружини

Світ шоу-бізнесу завжди потребує сенсацій, і життя зірок неминуче опиняється під прицілом журналістів та фанатів. Кожен крок, погляд чи навіть випадкова зустріч можуть перетворитися на гарячу новину.

Шукала простий рецепт смачної здоби. Знайшла, спробувала, оцінила на всі 100: рогалики з яблуками у духовці

Часто хочеться напекти здобних смаколиків, але не всі рецепти здоби ідеальні. Сьогодні пропонуємо вам приготувати яблучні рогалики з тіста, яке вам точно сподобається.