Ви не повірите, але чоловік любить такі курячі гомілки більше, ніж шашлик: смажу з секретом на сковороді

Вже перепробували всі способи приготування курки, але хочеться чогось новенького та смачного? Пропонуємо вам неймовірно ніжний рецепт смаженої курки в соусі з томатного пюре – спробуйте!

Інгредієнти:

  • 5 шт курячих гомілок (900 г)
  • За смаком сіль, чорний перець та інші спеції
  • Маленький шматочок вершкового масла
  • Рослинна олія
  • 1 шт цибулі
  • 2 ст.л. паприки
  • 1 с.л. борошна
  • 200 г томатного пюре
  • 200 мл курячого бульйону
  • 100 г сметани
  • 1 шт лаврового листа
  • 3 зубчики часнику
  • Петрушка

Спосіб приготування:

Беремо курині ніжки, перекладаємо їх на поверхню – солимо та додаємо спеції за смаком з обох сторін. Також, ви можете використати замість гомілок – стегна.

Наливаємо на пательню краплю рослинної олії і кладемо невеликий шматочок вершкового масла – розтоплюємо його. Кладемо ніжки у пательню та смажимо до рум’яності з кожної сторони. Не смажимо до готовності, лише трошки підсмажуємо.

Потім перекладаємо з пательні в іншу місткість. Нарізаємо дрібно одну велику цибулю. І потім смажимо його до золотистості на тій самій пательні. А потім додаємо 2 столових ложок паприки (можна копчену, можна звичайну) та 1 столову ложку борошна – все перемішуємо та смажимо протягом 1-2 хвилин.

Беремо 200 грамів томатного пюре (можна замінити на томатний сік, або на 2 столових ложок томатної пасти, або натерти свіжий помідор на терці – 200 грамів) та пересипаємо у пательню до цибулі – все ретельно перемішуємо.

Далі у пательню ми додаємо 200 мл курячого бульйону і все знову ретельно перемішуємо, після чого кладемо ще 100 грамів сметани, перчимо, солимо за смаком і все ретельно перемішуємо до однорідності.

Потім додаємо 1 лавровий лист та наші курячі гомілки. Все накриваємо кришкою та на маленькому вогні тушимо хвилин 15.

Нарізаємо дрібно 3 зубчики часнику та додаємо до нашої курочки після 15 хвилин, перекладаємо кожну гомілку на іншу сторону та ще смажимо хвилин 10.

В нас вийшла ідеальна вечеря, до якої можна ще зверху додати трошки зелені – кріп або петрушку. Подавати курочку можна з будь-яким гарніром. Але до картоплі буде пасувати найбільше. Нехай смакує!

Рецепт приготування ніжних курячих гомілок з томатом. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт приготування ніжних курячих гомілок з томатом. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Стало відомо, хто придумав загадковий образ Клавдії Петрівни: автор любить українську літературу

Іноді несподіваним чином пізнаєш для себе щось нове. Як от образ загадкової Клавдії Петрівни, під псевдонім якої тривалий час успішно виступала Соломія Опришко.

Хто наразі став талісманом Тоні Матвієнко: сивочолий Мірзоян спостерігає за романом з Романом своєї дружини

Світ шоу-бізнесу завжди потребує сенсацій, і життя зірок неминуче опиняється під прицілом журналістів та фанатів. Кожен крок, погляд чи навіть випадкова зустріч можуть перетворитися на гарячу новину.

Шукала простий рецепт смачної здоби. Знайшла, спробувала, оцінила на всі 100: рогалики з яблуками у духовці

Часто хочеться напекти здобних смаколиків, але не всі рецепти здоби ідеальні. Сьогодні пропонуємо вам приготувати яблучні рогалики з тіста, яке вам точно сподобається.