facebook

Беру жменю будь-яких ягід, хоч і заморожених, та готую смачнющий заливний пиріг: рецепт простий за 5 хвилин

Заливний пиріг зі смородиною — це справжній кулінарний шедевр, який легко приготувати вдома. Інгредієнти створюють неповторний смак, який обов'язково сподобається вам і вашим близьким.

Заливний пиріг зі смородиною — це неперевершений десерт, який стане чудовим доповненням до чаю чи кави, а також може стати зіркою будь-якого святкового столу. Незважаючи на свою вишуканість, цей пиріг досить простий у приготуванні, і навіть початківці зможуть легко його приготувати, слідуючи цьому детальному рецепту.

Рецепт смачного заливного пирога зі смородиною
Рецепт смачного заливного пирога зі смородиною

Інгредієнти для основи:

  • 260 г пшеничного борошна
  • 120 г вершкового масла
  • 50 г цукру
  • 1 яйце

Для начинки:

  • 300 г чорної смородини (або інших ягід)

Для заливки:

  • 200 г сметани
  • 2 яйця
  • 120 г цукру
  • 10 г ванільного цукру (або пакетик ваніліну)
  • 2 столові ложки картопляного крохмалю

Приготування:

Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть маслом форму для випікання. Пергаментний папір також можна використати для легшого витягання пирога після випікання.

У великій мисці змішайте борошно і цукор. Додайте холодне вершкове масло, нарізане кубиками або натерте на терці. Використовуючи руки розітріть масло з борошном до утворення крихти. Це забезпечить ніжну і розсипчасту текстуру основи.

Рецепт смачного заливного пирога з будь-якими ягодами
Рецепт смачного заливного пирога з будь-якими ягодами

Додайте яйце і замісіть тісто до однорідної маси. Якщо тісто здається занадто крихким, додайте 1-2 столові ложки холодної води. Важливо не перетримувати тісто, щоб воно залишалося ніжним.

Розкатайте тісто на присипаній борошном поверхні до товщини приблизно 0,5 см. Викладіть його у підготовлену форму, формуючи бортики висотою приблизно 2-3 см. Наколіть дно тіста виделкою, щоб уникнути здуття під час випікання.

Випікайте основу в розігрітій духовці протягом 7-10 хвилин до легкої золотавості. Дістаньте основу з духовки і дайте трохи охолонути. Це забезпечить, що основа залишиться хрусткою навіть після додавання заливки.

Ретельно промийте чорну смородину і дайте їй обсохнути. Рівномірно розподіліть ягоди по поверхні охолодженої основи. Чорна смородина додасть пирогу не тільки неповторного смаку, але й красивого вигляду завдяки своїм яскравим кольорам.

З будь-яких ягід можна приготувати смачний заливний пиріг
З будь-яких ягід можна приготувати смачний заливний пиріг

У великій мисці збийте яйця з цукром і ванільним цукром до отримання однорідної маси. Додайте сметану і картопляний крохмаль, добре перемішайте до отримання гладкої консистенції. Вилийте підготовлену заливку на ягоди, розподіляючи рівномірно. Переконайтеся, що всі ягоди покриті заливкою для рівномірного запікання.

Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин, поки заливка не затвердіє і не стане золотистою. Краї пирога повинні бути хрусткими, а центр — ніжним і кремовим. Дістаньте пиріг з духовки і дайте йому повністю охолонути у формі. Це запобігає розпаданню пирога під час нарізання.

Подавайте заливний пиріг зі смородиною охолодженим. Він чудово підходить як для сімейних чаювань, так і для святкових заходів. Пиріг можна прикрасити свіжими ягодами, м’ятою або присипати цукровою пудрою.

Популярне

Схожі статті

Проводять ночі не самотою: Катя Кузнецова, Андрій Джеджула, Алан Бадоєв показали, з ким ділять свою подушку

Любов до тварин у деяких людей настільки безмежна, що вони ладні поступатися власною подушкою, аби тільки годованцю було зручно. Саме такими виявилися Катя Кузнецова, Андрій Джеджула, Алан Бадоєв.

Руслана Лижичко прилинула до Льоні, а Камалія – до Сені: з якої нагоди обіймаються з чужими чоловіками

Знаменитості зазвичай настільки емоційні, що поводяться набагато розкутіше, аніж решта людей. От і Руслана Лижичко та Камалія можуть запросто обійматися з чоловіками. З якої нагоди?

“Свіжим вітром дмухає”: Марічка Падалко, Лідія Таран і Наталія Мосейчук зробили нові зачіски – імідж 1+1

Склад ведучих на 1+1 доволі стабільний. Глядачі настільки звикли до цих облич, що, здається, начебто вони зовсім не змінюються. Насправді це не так. Падалко, Таран, Мосейчук зробили інші зачіски.

Одна в бабусиній кофті, інша – як з червоної доріжки: Маша Єфросиніна та Оля Полякова показали свої образи

Знамениті "дівчата" Оля Полякова та Маша Єфросиніна вийшли разом у кіно та продемонстрували цікаві образи. Одна виглядає, наче копала картоплю, інша – як з червоної доріжки.

Таке хотів би вчудити кожен: Ольга Цибульська та MamaRika прокаталися на візочку у супермаркеті – 2 відео

Іноді так хочеться повернутися в дитинство й утнути щось таке, від чого адреналін зашкалюватиме. Наприклад, прокататися у візочку по супермаркету. Mamarika та Ольга Цибульська наважилися саме на це.

“Розквітла”: колега Лесі Нікітюк, який замінив Притулу, прокоментував її роман з хлопцем молодшим на 9 років

Не так давно знаменита телеведуча Леся Нікітюк привідкрила таємничу завісу та поділилася з шанувальниками імʼям свого обранця. Колега Лесі, Богдан Шелудяк, не залишився осторонь та дав свій коментар.