Повністю замінила хліб: повітряні українські пампушки, які ще пишніші, ніж пух. Подаю не тільки до борщу

Неймовірно смачні, пухкі та ніжні українські традиційні пампушки з часником, які ми так сильно любимо ласувати разом із борщем. Але цей традиційний рецепт можна готувати не лише до борщу.

Інгредієнти:

  • 200 г теплого молока
  • 300-320 г борошна
  • 5 г сухих швидкодіючих дріжджів (або 15 г живих)
  • 1 ст.л. цукру
  • 0.5 ч.л. солі з гіркою
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • Пучок кропу та петрушки
  • 3-5 зубчиків часнику
  • 3 ст.л. води
  • 2 ст.л. рослинної олії

Спосіб приготування:

Беремо 200 мл теплого молока та наливаємо у велику місткість, додаємо 1 столову ложку цукру та 5 грамів сухих швидкодіючих дріжджів – перемішуємо та залишаємо на 5-10 хвилин. Через цей час дріжджі повністю розійшлися у молоці та почали трішки пінитися.

Додаємо 2 столові ложки рослинної олії, 0.5 чайної ложки солі – перемішуємо все лопаткою та потім додаємо борошно, але не все одразу, а поступово, аби не утворювати багато комків. Все ретельно перемішуємо до однорідності.

Наше тісто має бути не забитим, тобто потрібно покласти ту кількість борошна, яку потребує тісто, 300-320 грамів, але якщо бачите, що більше не потрібно – не додавайте залишок.

Вимішуємо тісто до однорідності протягом пари хвилин.

Беремо місткість та змащуємо її рослинною олією та викладаємо туди наше тісто, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 40-60 хвилин.

Тісто має значно збільшитися у декілька разів та стати пухким. Поверхню змащуємо рослинною олією та перекладаємо наше тісто на неї.

Нам потрібно розділити наше тісто на 15 рівних частин. Можна зробити «ковбаску» з тіста та розділити.

Змащуємо форму для випікання рослинною олією. Кожну пампушку отримуємо у вазі – 30-40 грамів. Кожну маємо округлити та придати їм форму.

Викладаємо наші пампушки у форму та накриваємо харчовою плівкою і залишаємо ще у теплому місці, щоб наші кульки гарно підросли – хвилин на 20.

Потім випікаємо їх при температурі 180 градусів 20-23 хвилини. Вони мають ще збільшитися та підрум’янитися.

Готуємо часникову намазку. Беремо 5 зубчиків часнику – кількість можете регулювати залежно від своїх смаків. Дрібно нарізаємо зубчики. Нарізаємо кріп та петрушку також на маленькі частини. Пересипаємо все у місткість, додаємо 2 столових ложок рослинної олії та 3 столових ложок води.

На гарячі пампушки викладаємо часникову намазку – змащуємо їх пензликом.

Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо ще хвилин на 10 – нехай охолонуть.

Ми отримали нереально смачні пампушки, такі ви точно ніде ще не куштували! Спробуйте приготувати разом із традиційним борщем. Нехай смакує!

Рецепт приготування традиційних пампушок замість хліба
Рецепт приготування традиційних пампушок замість хліба

Популярне

Схожі статті

Стало відомо, хто придумав загадковий образ Клавдії Петрівни: автор любить українську літературу

Іноді несподіваним чином пізнаєш для себе щось нове. Як от образ загадкової Клавдії Петрівни, під псевдонім якої тривалий час успішно виступала Соломія Опришко.

Хто наразі став талісманом Тоні Матвієнко: сивочолий Мірзоян спостерігає за романом з Романом своєї дружини

Світ шоу-бізнесу завжди потребує сенсацій, і життя зірок неминуче опиняється під прицілом журналістів та фанатів. Кожен крок, погляд чи навіть випадкова зустріч можуть перетворитися на гарячу новину.

Шукала простий рецепт смачної здоби. Знайшла, спробувала, оцінила на всі 100: рогалики з яблуками у духовці

Часто хочеться напекти здобних смаколиків, але не всі рецепти здоби ідеальні. Сьогодні пропонуємо вам приготувати яблучні рогалики з тіста, яке вам точно сподобається.