facebook

Подруга приїхала з Угорщини та навчила: тістечка з курагою та горіхами – справжній шедевр угорської випічки

Цей один з найвідоміших десертів угорської кухні, який завоював серця багатьох ласунів по всьому світу, має назву "Жербо". Тістечка, наповнені курагою та горіхами, відрізняються неповторним смаком.

Їх історія тісно пов’язана з відомим кафе “Жербо” у Будапешті, де цей рецепт був створений та став популярним.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно — 500 г
  • Вершкове масло — 250 г
  • Дріжджі — 20 г
  • Цукор — 100 г
  • Молоко — 100 мл
  • Яйце — 1 шт
  • Сіль — щіпка
  • Коньяк або бренді 20 мл

Для начинки:

  • Курага — 200 г
  • Волоські горіхи — 200 г
  • Цукор — 100 г
  • Ванільний цукор — 1 чайна ложка
  • Лимонний сік — 1 столова ложка
  • Коньяк або бренді 60 мл

Для глазурі:

  • Шоколад — 200 г
  • Вершкове масло — 50 г

Приготування

Угорські тістечка з курагою та горіхами

Приготуйте спочатку тісто. Для цього підігрійте молоко до теплого стану (близько 37°C), додайте дріжджі та 1 столову ложку цукру. Залиште на 10-15 хвилин, поки не утвориться піниста шапочка.

У зручній мисці змішайте просіяне борошно, цукор, сіль і дрібно нарізане заморожене вершкове масло. Розітріть все до стану крихти. Додайте яйце, бренді та дріжджове молоко, замісіть м’яке еластичне тісто після чого накрийте миску рушником і залиште в теплому місці на 1-1,5 години, поки воно не збільшиться в об’ємі.

У цей час курагу залийте бренді чи коньяком і залиште на 10 хвилин, щоб вона розм’якла. Потім дрібно наріжте її. Горіхи подрібніть у блендері або наріжте ножем, тоді змішайте з горіхами, цукром, ванільним цукром і лимонним соком.

Далі  підняте тісто розділіть на три рівні частини, кожну з яких розкачайте у прямокутник розміром приблизно 20 на 30 см. Тепер на перший пласт рівномірно розподіліть половину начинки. Накрийте другим пластом і викладіть залишок начинки і, нарешті, накрийте третім пластом тіста. Перекладіть сформований пиріг на змащене маслом деко або викладене пергаментом. Випікайте у розігрітій до 180°C духовці протягом 30-35 хвилин до золотистого кольору. Після остигання полийте глазур’ю. Для цього шоколад поламайте на шматочки та розтопіть на водяній бані або у мікрохвильовці. Додайте вершкове масло і перемішайте до однорідності. Наріжте пиріг на прямокутники та подавайте на стіл.

Популярне

Схожі статті

“Свіжим вітром дмухає”: Марічка Падалко, Лідія Таран і Наталія Мосейчук зробили нові зачіски – імідж 1+1

Склад ведучих на 1+1 доволі стабільний. Глядачі настільки звикли до цих облич, що, здається, начебто вони зовсім не змінюються. Насправді це не так. Падалко, Таран, Мосейчук зробили інші зачіски.

Одна в бабусиній кофті, інша – як з червоної доріжки: Маша Єфросиніна та Оля Полякова показали свої образи

Знамениті "дівчата" Оля Полякова та Маша Єфросиніна вийшли разом у кіно та продемонстрували цікаві образи. Одна виглядає, наче копала картоплю, інша – як з червоної доріжки.

Таке хотів би вчудити кожен: Ольга Цибульська та MamaRika прокаталися на візочку у супермаркеті – 2 відео

Іноді так хочеться повернутися в дитинство й утнути щось таке, від чого адреналін зашкалюватиме. Наприклад, прокататися у візочку по супермаркету. Mamarika та Ольга Цибульська наважилися саме на це.

“Розквітла”: колега Лесі Нікітюк, який замінив Притулу, прокоментував її роман з хлопцем молодшим на 9 років

Не так давно знаменита телеведуча Леся Нікітюк привідкрила таємничу завісу та поділилася з шанувальниками імʼям свого обранця. Колега Лесі, Богдан Шелудяк, не залишився осторонь та дав свій коментар.

Мало хто наважиться одягти такі штани, але Даша Квіткова змогла: колір незвичайний, а ще й черевички чорні

Даша Квіткова, українська блогерка та інфлюенсерка, давно підкорила шанувальників ідеальним почуттям стилю. Нещодавно зірка показала, як правильно стилізувати широкі штани.

“Поради для тих, кому за 60”: як не стати “овочем”, щоб не бути тягарем для дітей та рідних

Зазвичай люди з віком починають переживати, що стають тягарем для власних дітей. Мовляв, безпорадні й не можуть допомагати, як раніше. Щоб уникнути подібної проблеми, дотримуйтеся цих порад.