Мої квашені зелені помідори хоч і в банці, але на смак неначе з бочки: гості наввипередки записують рецепт

Заквасити зелені помідори можна навіть у банці. Смак від бочкових нічим не відрізнятиметься. Зберігаються овочі протягом зими. Тож можна робити якомога більше слоїків про запас.

Вам знадобиться:

  • 1,5 кг зелених помідорів;
  • 1 лист хріну;
  • 3 листочки вишні;
  • 7 зубців часнику;
  • 1 л води;
  • 2 ст.лож. з гіркою солі;
  • 1 ст.лож. без гірки цукру;
  • 1 ч.лож. порошку гірчиці.
Квашені зелені помідори на зиму

Щоб приготувати квашені помідори, можете брати не лише зеленкуваті плоди, але й бурі. Видаліть в овочів плодоніжки. Ретельно вимийте томати під проточною водою. Робіть це дуже ретельно, оскільки стерилізувати нічого не будемо.

Банку для засолювання помідорів можете обирати скляну або пластикову. Теж ретельно вимийте її з содою. Листя хріну промийте, стряхніть краплі води. Покладіть на дно місткості.

Як заквасити зелені помідори

Зубці часнику обчистьте, сполосніть. Приплюскніть кожен шматочок ножем. Так розсіл буде більш смачним та ароматним. Часник розкладіть зверху хріну. Листочки вишні ретельно промийте й додайте в банку.

Квашені зелені помідори на зиму

За бажанням, додайте парасольку кропу, смородинове та малинове листя. Але це не обов’язково. Кожен помідор біля плодоніжки проколіть кілька разів зубочисткою, щоб томати просолилися рівномірно. Викладіть овочі в слоїк.

У воді розведіть сіль, цукор та гірчичний порошок. Без гірчиці буде активно утворюватися пліснява та наліт. Тож не ігноруйте цей інгредієнт. Залийте помідори розсолом. Рідина має покривати їх повністю. Тож за потреби додайте ще розсолу – половину порції чи четвертину.

Як заквасити зелені помідори

Придавіть гнітом. Можете поставити чашечку з розсолом. Таким чином помідори весь час перебуватимуть у розсолі. Слоїк повинен простояти протягом тижня, щоб помідори засолилися та заквасилися.

Якщо помітите білий наліт, приберіть його великою ложкою. Накрийте пластиковою чи капроновою кришкою. Відправте у холодильник чи будь-яке інше прохолодне місце. За 3 тижні можна вживати квашені зелені помідорчики, які якраз дійдуть до готовності.

Популярне

Схожі статті

“Більше 10 місяців не бачив моє сонечко!”: старший син Андрія Джеджули поряд, тепер і з донькою зустрівся

Врешті й до Андрія Джеджули дійшла ця радісна подія. Шоумен не бачив молодшу донечку більш як 10 місяців. Урешті довгоочікувана зустріч відбулася. Обоє – тато й доня – були на вершині щастя.

“Як дороге вино – з віком стають лише гарнішими”: Ротару, Білозір, Кудлай довели, що старості не існує

Одні, діставшись пенсійного віку, крехтять і весь час скаржаться на здоров'я, а інші на болячки не зважають. Ротару, Білозір, Кудлай саме з тієї категорії, що з роками не старішають, а навпаки.

А для Віктора Павліка вона королева: 30-річна Катерина Репяхова досі має “неідеальне тіло” після пластики

Тоді як старший на 28 років за дружину Віктор Павлік вважає Катю Репяхову ідеальною красунею, блогерка вирішила продемонструвати свої невдалі ракурси. Краще б вона цього не робила!