Тепер ви знаєте, чим за 15 хвилин нагодувати сім’ю: кабачкова піца, що замінить будь-яку ресторанну страву

Хочеться чогось смачненького та незвичайного? Спробуйте приготувати піцу. А замість звичайного тіста додати кабачки – це ідеальний варіант для літньої вечері.

Інгредієнти:

  • 1 шт кабачка (приблизно 250-300 г)
  • 1/3 ч.л. солі
  • 1 шт яйце
  • 1-2 ст.л. з гіркою борошна
  • 1 шт помідора
  • 60 г моцарели (або будь-якого іншого сиру)
  • Спеції – сушений орегано та базилік

Спосіб приготування:

Беремо 1 кабачок та натираємо його на крупній терці у велику місткість, додаємо до них 1/3 чайної ложки солі і все ретельно перемішуємо. Залишаємо кабачки відпочити хвилин на 5-10, вони мають за допомогою солі трохи виділити зайву рідину – свій сік.

У цей час займемось помідором – нарізаємо його кружечками та потім розділяємо навпіл. Далі – нарізаємо кружечками 70 грамів будь-якого сиру, але все ж таке бажано використати моцарелу, вона дуже добре плавиться.

Віджимаємо всю зайву рідину з кабачків – вона нам не потрібна та перекладаємо готовий овоч в іншу місткість. Далі додаємо до нього 1 яйце та борошно 1 столову ложку з гіркою, але краще орієнтуйтесь по своєму кабачку, скільки він потребує борошна – ця кількість може бути більшою.

Солимо за смаком та все ретельно перемішуємо до однорідності. Тим часом прогріваємо пательню на середньому вогні та наливаємо краплю рослинної олії.

Викладаємо на розігріту пательню наше кабачкове тісто та розрівнюємо його силіконовою лопаткою. Накриваємо кришкою та смажимо протягом 4-5 хвилин з однієї сторони – кабачки мають зарум’янитися.

Потім перегортаємо наш корж зворотною стороною та смажимо іншу. Зверху викладаємо сир та помідори. Зверху посипаємо сіллю та додаємо спеції за смаком – це будуть орегано та сушений базилік. Накриваємо кришкою та смажимо ще хвилин 5, аби наш сир розтанув та все добре пропеклося.

Наша піца готова – її можна подавати на вечерю або сніданок, це ідеальний варіант для швидкого та корисного харчування.

Проте, ви можете змінити склад самої піци, та приготувати з іншими інгредієнтами – додати ковбасу, декілька видів сиру, курку, перець, цибулю, соус – все це ваша імпровізація та виключно ваші смаки. Готуйте так, як любите. Нехай смакує!

Рецепт приготування кабачкової піци всього за 15 хвилин
Рецепт приготування кабачкової піци всього за 15 хвилин. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Стало відомо, хто придумав загадковий образ Клавдії Петрівни: автор любить українську літературу

Іноді несподіваним чином пізнаєш для себе щось нове. Як от образ загадкової Клавдії Петрівни, під псевдонім якої тривалий час успішно виступала Соломія Опришко.

Хто наразі став талісманом Тоні Матвієнко: сивочолий Мірзоян спостерігає за романом з Романом своєї дружини

Світ шоу-бізнесу завжди потребує сенсацій, і життя зірок неминуче опиняється під прицілом журналістів та фанатів. Кожен крок, погляд чи навіть випадкова зустріч можуть перетворитися на гарячу новину.

Шукала простий рецепт смачної здоби. Знайшла, спробувала, оцінила на всі 100: рогалики з яблуками у духовці

Часто хочеться напекти здобних смаколиків, але не всі рецепти здоби ідеальні. Сьогодні пропонуємо вам приготувати яблучні рогалики з тіста, яке вам точно сподобається.