facebook

Традиційний турецький суп з червоної сочевиці: смак східної кухні прямо вдома. Рецепт простий як 3 копійки

Приготувати справжню турецьку страву можна не виходячи з дому та з найпростіших інгредієнтів. Страва виходить настільки ароматна, що дегустувати збігуться усі сусіди.

Турецька кухня відома своїм багатим смаком і пряними ароматами, що досягається завдяки широкому використанню різноманітних спецій. Однією із популярних страв є пікантний крем-суп з червоної сочевиці, що завойовує прихильників по всьому світу. Цей суп не лише смачний і ситний, але й корисний, завдяки високому вмісту білків та вітамінів у сочевиці.

Як приготувати турецький суп з червоної сочевиці
Як приготувати турецький суп з червоної сочевиці

Інгредієнти:

  • Рослинна олія – 30 г
  • Вершкове масло – 20 г
  • Цибуля – 100 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Паприка – 1 чайна ложка
  • Сушена мʼята – 1/2 чайної ложки
  • Чорний перець – за смаком
  • Сушений чилі – 1/2 чайної ложки
  • Томатна паста – 2 столові ложки
  • Червона сочевиця – 300 г
  • Булгур – 100 г
  • Кипʼяток – 1,5 літра
  • Сіль – за смаком
  • Сік половинки лимона
  • Спеції для прикраси (паприка, сушена мʼята, чорний перець)

Приготування:

Цибулю дрібно наріжте, а часник подрібніть ножем або пропустіть через часникодавку. Промийте червону сочевицю під проточною водою. Булгур також промийте і залиште в ситі, щоб стекла зайва вода.

У великій каструлі з товстим дном розігрійте рослинну олію та вершкове масло на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю і обсмажуйте до прозорості, приблизно 5 хвилин. Додайте часник і обсмажуйте ще 1-2 хвилини, поки не з’явиться аромат.

Рецепт ароматного та пряного супу з червоною сочевицею
Рецепт ароматного та пряного супу з червоною сочевицею

До обсмаженої цибулі та часнику додайте паприку, сушену мʼяту, чорний перець та сушений чилі. Перемішайте і обсмажуйте ще 1-2 хвилини, щоб спеції розкрили свій аромат. Додайте томатну пасту і готуйте ще 2-3 хвилини.

Додайте червону сочевицю та булгур до каструлі, та добре перемішайте. Залийте суміш кипʼятком, доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і варіть на повільному вогні близько 20-25 хвилин.

Детальний рецепт справжнього турецького супу з булгуром та сочевицею
Детальний рецепт справжнього турецького супу з булгуром та сочевицею

Коли сочевиця і булгур повністю приготуються, зніміть каструлю з вогню і дайте супу трохи охолонути. Використовуючи блендер, змішайте суп до кремової консистенції. Додайте сіль за смаком і сік половинки лимона, ретельно перемішайте. Якщо суп вийшов занадто густим, можна додати трохи кип’яченої води.

Перед подачею підігрійте суп і розлийте по тарілках. Прикрасьте кожну порцію додатковою порцією спецій. Можна також додати крапельку оливкової олії для додаткового смаку.

Популярне

Схожі статті

“Свіжим вітром дмухає”: Марічка Падалко, Лідія Таран і Наталія Мосейчук зробили нові зачіски – імідж 1+1

Склад ведучих на 1+1 доволі стабільний. Глядачі настільки звикли до цих облич, що, здається, начебто вони зовсім не змінюються. Насправді це не так. Падалко, Таран, Мосейчук зробили інші зачіски.

Одна в бабусиній кофті, інша – як з червоної доріжки: Маша Єфросиніна та Оля Полякова показали свої образи

Знамениті "дівчата" Оля Полякова та Маша Єфросиніна вийшли разом у кіно та продемонстрували цікаві образи. Одна виглядає, наче копала картоплю, інша – як з червоної доріжки.

Таке хотів би вчудити кожен: Ольга Цибульська та MamaRika прокаталися на візочку у супермаркеті – 2 відео

Іноді так хочеться повернутися в дитинство й утнути щось таке, від чого адреналін зашкалюватиме. Наприклад, прокататися у візочку по супермаркету. Mamarika та Ольга Цибульська наважилися саме на це.

“Розквітла”: колега Лесі Нікітюк, який замінив Притулу, прокоментував її роман з хлопцем молодшим на 9 років

Не так давно знаменита телеведуча Леся Нікітюк привідкрила таємничу завісу та поділилася з шанувальниками імʼям свого обранця. Колега Лесі, Богдан Шелудяк, не залишився осторонь та дав свій коментар.

Мало хто наважиться одягти такі штани, але Даша Квіткова змогла: колір незвичайний, а ще й черевички чорні

Даша Квіткова, українська блогерка та інфлюенсерка, давно підкорила шанувальників ідеальним почуттям стилю. Нещодавно зірка показала, як правильно стилізувати широкі штани.

“Поради для тих, кому за 60”: як не стати “овочем”, щоб не бути тягарем для дітей та рідних

Зазвичай люди з віком починають переживати, що стають тягарем для власних дітей. Мовляв, безпорадні й не можуть допомагати, як раніше. Щоб уникнути подібної проблеми, дотримуйтеся цих порад.