Це ідеальний рецепт тефтелей – беремо овочі замість рису, це буде корисніше та смачніше: готуємо 15 хвилин

Соковиті та смачнючі тефтелі, корисні та не як всі звикли готувати. Цей рецепт містить замість рису – свіжі овочі, які мають більше корисних речей для нашого організму. Як приготувати цю смакоту?

Інгредієнти:

  • 2 шт цибулі (250 г)
  • 2 шт сирої моркви (150 г)
  • 300 г сирої картоплі
  • 800 г фаршу
  • За смаком сіль, чорний перець та будь-які інші спеції
  • 350 г томатного соусу
  • 1 шт лаврового листа

Спосіб приготування:

Беремо дві цибулі вагою приблизно 250 грамів та дрібно нарізаємо на кубики. Розігріваємо пательню на середньому вогні, додаємо краплю рослинної олії та обсмажуємо цибулю пару хвилин – до прозорого стану.

Тим часом дві моркви, вагою 150 грамів, натираємо на крупній терці або якщо бажаєте дрібніше – на маленькій.

В окрему місткість натираємо на крупній терці 300 грамів сирої картоплі. Але краще натирали на дрібну – так ваші котлетки будуть триматися краще.

Потім додаємо до цибулі моркву та смажимо до золостистої скоринки хвилини 3-4.

Беремо 800 грамів будь-якого фаршу, за рецептом беремо яловичину та пересипаємо в окрему велику місткість. Додаємо до нього половину смаженої моркви з цибулею. Додаємо всю подрібнену картоплю, потім чайну ложку солі, за смаком чорний молотий перець та будь-які інші спеції. Все ретельно перемішуємо до однорідності.

Ліпимо котлетки руками, змоченими ладонями формуємо кругленькі тефтелі та перекладаємо їх на поверхню. Поки робимо цей процес – готові сфери накрийте харчовою плівкою, аби вони не завітрились.

Розігріваємо пательню на середньому вогні, наливаємо краплю оливкової олії та викладаємо наші тефтелі. Смажимо до рум’яності з обох сторін. Робимо не до готовності, лише трохи підсмажуємо.

Викладаємо зверху на рум’яні котлетки цибулю та моркву (нашу другу частину) та заливаємо томатним соусом – 250 грамів. Накриваємо все кришкою та тушимо на маленькому вогні 30-40 хвилин. Також можете додати за бажанням лавровий лист, аби придати запаху.

Ми отримали нереальну смакоту, яка буде набагато корисніше, ніж тефтелі з рисом, овочі додають своїх смаків, від чого неможливо відірватися та хочеться ще й ще. Пробуйте з будь-яким гарніром – нехай смакує!

Рецепт приготування тефтелей з овочами за 15 хвилин
Рецепт приготування тефтелей з овочами за 15 хвилин. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Стало відомо, хто придумав загадковий образ Клавдії Петрівни: автор любить українську літературу

Іноді несподіваним чином пізнаєш для себе щось нове. Як от образ загадкової Клавдії Петрівни, під псевдонім якої тривалий час успішно виступала Соломія Опришко.

Хто наразі став талісманом Тоні Матвієнко: сивочолий Мірзоян спостерігає за романом з Романом своєї дружини

Світ шоу-бізнесу завжди потребує сенсацій, і життя зірок неминуче опиняється під прицілом журналістів та фанатів. Кожен крок, погляд чи навіть випадкова зустріч можуть перетворитися на гарячу новину.

Шукала простий рецепт смачної здоби. Знайшла, спробувала, оцінила на всі 100: рогалики з яблуками у духовці

Часто хочеться напекти здобних смаколиків, але не всі рецепти здоби ідеальні. Сьогодні пропонуємо вам приготувати яблучні рогалики з тіста, яке вам точно сподобається.