facebook

З яблук та ще 3 інгредієнтів готую легкий літній десерт: дітлахи весь час тягають з холодильника

Якщо хочеться чогось солоденького, то робіть поправку на літо й обов'язково застосовуйте фрукти. На сніданок, скажімо, можна приготувати яблучний десерт зі сметаною та згущівкою. Смачно й ситно.

Вам знадобиться:

  • 300 г яблук;
  • 100 г сметани;
  • 3 ст.лож. згущеного молока;
  • 2 ст.лож. лимонного соку.

Для прикраси:

  • Листочки м’яти.
Швидкий яблучний десерт на сніданок

Всього з 4 інгредієнтів можна приготувати смачний сніданок чи використати страву як десерт. Яблука обчистьте від шкуринки, видаліть серцевину. Розріжте на часточки. Збризніть їх лимонним соком, щоб не потемнішали.

Швидкий яблучний десерт на сніданок

Викладіть шматочки фруктів у чашу блендера. Додайте туди ж згущівку. Збийте до однорідності. На дно креманок спочатку викладіть по 2 ст.лож. яблучного пюре. Зверху додайте 3 ст.лож. сметани.

Продовжуйте чергувати шари, допоки продукти не закінчаться. Зверху десерт прикрасьте листочками м’яти й подавайте до столу.

Яблучний мус

Можете спробувати ще один цікавий рецепт яблучного десерту.

Вам знадобиться:

  • 1 кг яблук;
  • 150 г цукру;
  • 150 г манної крупи;
  • 1 л води.
Швидкий яблучний десерт на сніданок

Яблука позбавте від шкуринки та насіння. Перекладіть у каструлю. Залийте водою, щоб вона доходила до середини плодів. Поставте на вогонь. Варіть до м’якості. Якщо яблука недостатньо кислі, додайте дрібку лимонної кислоти.

Яблучну масу перебийте зануреним блендером на пюре просто в каструлі. На це піде не довше 2 хвилин. Далі долийте решту води, всипте цукор. Перемішайте й доведіть масу до кипіння.

Швидкий яблучний десерт на сніданок

Тоненькою цівкою всипте манку, постійно перемішуючи яблучне пюре ложкою. Проваріть 3-5 хвилин, щоб яблучна каша загустіла. Зніміть з плити й дайте прохолонути до 30-40 градусів.

Перекладіть яблучну масу в миску й поставте її у крижану воду, щоб вона швидко холонула. В цей час збивайте суміш міксером. Яблучний мус має збільшитися в об’ємах у півтора раза та посвітлішати.

Популярне

Схожі статті

“Тепле море, кохання”: старша донька Мозгової та Пономарьова насолоджується життям разом з обраницею

Ні для кого не секрет, що старша донька Олени Мозгової та Олександра Пономарьова Зоя виросла й обрала собі до пари не чоловіка, а дівчину. Нині пара закоханих відпочиває в Албанії.

Зізнання в коханні та 25 червоних троянд: відомий ведучий зізнався у коханні Златі Огнєвіч під час ефіру

Ведучий "Люкс ФМ" Артур Адамов неодноразово наголошував в ефірі, що неабияк симпатизує Златі Огнєвіч. Справи дійшли до того, що закоханий чоловік відправив співачці відразу 25 червоних троянд.

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?