facebook

Кетчуп більше не купую: роблю сама, бо знаю, що він буде без штучних консервантів та з якісних продуктів

Не секрет, що все більше людей прагнуть до здорового харчування, тому домашні рецепти набувають особливої популярності. Однією зі страв, яку можна легко приготувати вдома, є кетчуп.

Звичайно, цей популярний соус можна знайти в будь-якому супермаркеті, але більшість магазинних кетчупів містять штучні консерванти, барвники та велику кількість цукру. Виготовлення кетчупу самотужки дозволяє контролювати склад і якість інгредієнтів, що робить його більш корисним і смачним.

Інгредієнти

  • 2 кг стиглих помідорів
  • 2 середніх цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 100 мл яблучного оцту
  • 100 г цукру (можна зменшити за бажанням)
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка меленого чорного перцю
  • 1 чайна ложка меленої паприки
  • 1/2 чайної ложки меленої кориці
  • 1/4 чайної ложки гвоздики
  • 1/4 чайної ложки мускатного горіха

Приготування

Рецепт домашнього кетчупу

Як зазвичай помідори помийте, зробіть хрестоподібні надрізи на шкірці та обшпарте їх окропом на 1-2 хвилини, після чого легко зніміть шкірку та наріжте м’якість дрібними кубиками.

Далі у зручній каструлі або великому сотейнику на середньому вогні нагрійте трохи олії. Додайте дрібно нарізану цибулю та часник й обсмажуйте їх до золотистого кольору.

Після того покладіть туди нарізані помідори, доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і тушкуйте на повільному вогні приблизно 30-40 хвилин, поки помідори не розм’якнуть і не виділять сік, а тоді всипте цукор, сіль, перець, паприку, корицю, гвоздику та мускатний горіх. Добре перемішайте та продовжуйте тушкувати ще 20-30 хвилин, поки суміш не стане густішою.

Тепер зніміть каструлю з вогню та дайте масі трохи охолонути, після чого збийте її блендером до однорідної консистенції. Цю суміш потрібно процідити через сито. Потім знову поверніть вже проціджений кетчуп на плиту, додайте яблучний оцет та тушкуйте на повільному вогні ще 10-15 хвилин, поки страва не досягне бажаної густоти.

Готовий кетчуп остудіть до кімнатної температури та розлийте у стерилізовані банки або пляшки. Зберігайте в холодильнику до 3 місяців.

Популярне

Схожі статті

Таке хотів би вчудити кожен: Ольга Цибульська та MamaRika прокаталися на візочку у супермаркеті – 2 відео

Іноді так хочеться повернутися в дитинство й утнути щось таке, від чого адреналін зашкалюватиме. Наприклад, прокататися у візочку по супермаркету. Mamarika та Ольга Цибульська наважилися саме на це.

“Розквітла”: колега Лесі Нікітюк, який замінив Притулу, прокоментував її роман з хлопцем молодшим на 9 років

Не так давно знаменита телеведуча Леся Нікітюк привідкрила таємничу завісу та поділилася з шанувальниками імʼям свого обранця. Колега Лесі, Богдан Шелудяк, не залишився осторонь та дав свій коментар.

Мало хто наважиться одягти такі штани, але Даша Квіткова змогла: колір незвичайний, а ще й черевички чорні

Даша Квіткова, українська блогерка та інфлюенсерка, давно підкорила шанувальників ідеальним почуттям стилю. Нещодавно зірка показала, як правильно стилізувати широкі штани.

“Поради для тих, кому за 60”: як не стати “овочем”, щоб не бути тягарем для дітей та рідних

Зазвичай люди з віком починають переживати, що стають тягарем для власних дітей. Мовляв, безпорадні й не можуть допомагати, як раніше. Щоб уникнути подібної проблеми, дотримуйтеся цих порад.

“Блискуча маківка”: Ці міцні горішки стали лисими, але пишаються цим – Потап, Влад Яма, Євген Кошовий

Тема облисіння сьогодні є гострою серед багатьох чоловіків. Проте серед українських зірок є ті, хто не боїться змін у зовнішності та робить свою лису голову частиною особистого стилю.

Донька Ольги Фреймут від чоловіка “рагульства” з 15 років живе в США: як виглядає Злата Мітчелл – їй вже 18

Старша донька Ольги Фреймут Злата вже 3 роки живе в США. Дівчина зізнається, що вдячна собі за те, що мала хоробрість у юному віці поїхати далеко за океан.