Патисони з морквою й цибулею на зиму: навіть не знаю, що смачніше розсіл чи салат. Банки спустошуються миттю

Городники не дарма вирощують цей чудовий овоч – патисони. Ніжний смак та універсальність у кулінарії роблять їх популярним вибором для зимових заготівель.

Але як же приготувати патисони, щоб взимку було смачно? Ми розповімо вам чудовий рецепт патисонів з морквою та цибулею, який обов’язково вам сподобається.

Інгредієнти

(на дві банки об’ємом 1,5 літра кожна)

  • Патисони – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста біла – 1 штука
  • Морква – 1 штука
  • Часник – 3 зубчики
  • Гірчиця у зернах – 1 чайна ложка
  • Запашний перець – 10 горошин
  • Петрушка – до свого смаку
  • Свіжий кріп – на смак
  • Окріп – 1,5 літра
  • Сіль – 1,5 столової ложки
  • Цукор – 3 столові ложки
  • Оцтова есенція 70% – 2 чайні ложки

Приготування

Патисони з морквою й цибулею на зиму

Звичайно, підготуйте перш за все овочі. Помийте патисони та наріжте їх часточками, залежно від розміру овочів. Цибулю відчистьте від лушпиння й поріжте кільцями або півкільцями. Помиту, почищену та обсушену моркву красиво наріжте тонкими кружечками, а відчищені зубчики часнику та розріжте на половинки. Зелень також помийте та обсушіть.

Тепер ретельно вимийте банки та кришки содовим розчином та простерилізуйте їх зручним для вас способом.

Далі на дно кожної банки покладіть по половині чайної ложки гірчиці в зернах, по 5 горошин запашного перцю, по зубчику часнику, кілька гілочок петрушки та кропу, а тоді розкладіть нарізані патисони, чергуючи їх з кільцями цибулі та натертою морквою.

Приготуйте маринад. Для цього закип’ятіть 1,5 літра води та додайте в окріп 1,5 столових ложки солі й 3 столових ложки цукру, добре перемішайте до повного розчинення, після чого зніміть з вогню та додайте 2 чайні ложки оцтової есенції 70%. Обережно перемішайте.

Нарешті залийте овочі в банках гарячим маринадом, залишаючи приблизно 1 см від краю банки, накрийте кришками та закрутіть або закатайте, а потім поставте закрутку  догори дном та залиште остигати під теплою ковдрою на 12-24 години.

Охолоджені банки з патисонами зберігайте у прохолодному, темному місці.

Популярне

Схожі статті

“Як дороге вино – з віком стають лише гарнішими”: Ротару, Білозір, Кудлай довели, що старості не існує

Одні, діставшись пенсійного віку, крехтять і весь час скаржаться на здоров'я, а інші на болячки не зважають. Ротару, Білозір, Кудлай саме з тієї категорії, що з роками не старішають, а навпаки.

А для Віктора Павліка вона королева: 30-річна Катерина Репяхова досі має “неідеальне тіло” після пластики

Тоді як старший на 28 років за дружину Віктор Павлік вважає Катю Репяхову ідеальною красунею, блогерка вирішила продемонструвати свої невдалі ракурси. Краще б вона цього не робила!

Довге волосся та стрункий стан: Святослав Вакарчук пригадав, як виглядала його мати 49 років тому й сьогодні

Відомий український артист за роки свого життя встиг прославитись на всю країну. Як виглядає найголовніша жінка в його житті, яка народила та виховала зірку?