facebook

Шаровий салат “Чорне море” з крабовими паличками, рисом та морською капустою: рідкісна смакота та поживність

Салат "Чорне море" поєднує в собі морські смаки та вишукану подачу, а прикраса з імітованої чорної ікри додає йому особливого шарму. Саме тому він стане окрасою будь-якого застілля.

Серед великої кількості салатів, які можна знайти на святковому столі, шарові салати займають особливе місце. Вони не тільки смакують чудово, але й виглядають дуже апетитно завдяки своїй багатошаровій структурі. Один з таких салатів — “Чорне море” з крабовими паличками, рисом та морською капустою.

Інгредієнти

  • Рис (варений) – 1 склянка
  • Морська капуста – 200 г
  • Крабові палички – 200 г
  • Яйця, зварені круто – 4 шт.
  • Майонез – 200 г
  • Імітована чорна ікра – для прикрашання

Приготування

Перш за все відваріть рис до готовності. Можете промити його холодною водою, але це не обов’язково, і дайте йому охолонути. Зварені круто яйця остудіть у холодній воді, відчистьте від шкарлупи та натріть на дрібній тертці, а крабові палички розморозьте (якщо вони заморожені) та наріжте дрібними кубиками. Якщо морська капуста дуже довга, наріжте її на коротші шматочки для зручності.

Тепер можна збирати салат. Для того, щоб не повторюватися, одразу зауважимо, що кожен шар продуктів змащуйте майонезом або наносьте його у вигляді сіточки за допомогою кулінарного кулька.

Отже, викладіть на дно салатниці або порційного кільця половину вареного рису. Потім розкладіть рівномірно половину натертих яєць. Далі викладіть морську капусту, а зверху — нарізані крабові палички. Повторіть таким чином все ще раз, окрім крабових паличок, зробивши завершальним шаром яйця. Не забувайте про прошарування майонезом. До речі, ви можете не розділяти навпіл продукти, а викладати їх просто по черзі.

Шаровий салат Чорне море з крабовими паличками, рисом та морською капустою

Тепер прикрасьте поверхню імітованою чорною ікрою, рівномірно розподіливши її. Дайте салату настоятися у холодильнику протягом 1-2 годин, щоб всі шари добре просякли, а тоді можете частувати ним своїх їдоків.

Популярне

Схожі статті

“Свіжим вітром дмухає”: Марічка Падалко, Лідія Таран і Наталія Мосейчук зробили нові зачіски – імідж 1+1

Склад ведучих на 1+1 доволі стабільний. Глядачі настільки звикли до цих облич, що, здається, начебто вони зовсім не змінюються. Насправді це не так. Падалко, Таран, Мосейчук зробили інші зачіски.

Одна в бабусиній кофті, інша – як з червоної доріжки: Маша Єфросиніна та Оля Полякова показали свої образи

Знамениті "дівчата" Оля Полякова та Маша Єфросиніна вийшли разом у кіно та продемонстрували цікаві образи. Одна виглядає, наче копала картоплю, інша – як з червоної доріжки.

Таке хотів би вчудити кожен: Ольга Цибульська та MamaRika прокаталися на візочку у супермаркеті – 2 відео

Іноді так хочеться повернутися в дитинство й утнути щось таке, від чого адреналін зашкалюватиме. Наприклад, прокататися у візочку по супермаркету. Mamarika та Ольга Цибульська наважилися саме на це.

“Розквітла”: колега Лесі Нікітюк, який замінив Притулу, прокоментував її роман з хлопцем молодшим на 9 років

Не так давно знаменита телеведуча Леся Нікітюк привідкрила таємничу завісу та поділилася з шанувальниками імʼям свого обранця. Колега Лесі, Богдан Шелудяк, не залишився осторонь та дав свій коментар.

Мало хто наважиться одягти такі штани, але Даша Квіткова змогла: колір незвичайний, а ще й черевички чорні

Даша Квіткова, українська блогерка та інфлюенсерка, давно підкорила шанувальників ідеальним почуттям стилю. Нещодавно зірка показала, як правильно стилізувати широкі штани.

“Поради для тих, кому за 60”: як не стати “овочем”, щоб не бути тягарем для дітей та рідних

Зазвичай люди з віком починають переживати, що стають тягарем для власних дітей. Мовляв, безпорадні й не можуть допомагати, як раніше. Щоб уникнути подібної проблеми, дотримуйтеся цих порад.