Не беру ніякого молока, сметани і вершкового масла! Коли гості на порозі: шоколадний пиріг за 15 хвилин

Бажаєте щось смачненьке, але не з магазину? Ідеальний рецепт шоколадного пирога за копійки та й ще без шкідливих речовин – смачно, швидко та просто.

Інгредієнти:

  • 2 шт яйця
  • Дрібка солі
  • 200 г цукру
  • 100 г рослинної олії
  • 180 г борошна
  • 5 г розпушувача
  • 60 г какао
  • ¼ ч.л. соди
  • 130 г окріпу

Спосіб приготування:

Беремо велику місткість та розбиваємо в неї 2 яйця (вони мають бути кімнатної температури, а не з холодильника) додаємо дрібку солі, 130 грамів цукру і тепер ми маємо все збити до повітряності. На це може піти десь 5-7 хвилин, все залежить від потужності вашого міксера.

Додаємо 70 грамів рослинної олії і все ретельно збиваємо знову. Далі беремо в окрему місткість 170 грамів борошна та поєднуємо його з 40 грамами какао, додаємо 1 чайну ложку розпушувача, ¼ чайної ложки соди – все перемішуємо силіконовою лопаткою, аби суміш стала єдиною. Тепер нам потрібно просіяти борошно через сито в нашу суміш з яєць. Все знову перемішуємо міксером на слабих оборотах. Потім додаємо 130 грамів окріпу та знову перемішуємо.

Беремо форму, за рецептом діаметром 20 см та застилаємо дно пергаментом. Тепер залишаємо наше тісто в форму та рівномірно його розподіляємо.

Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів приблизно 40 хвилин. Наш пиріг має добре піднятися та повністю пропектися – це можна перевірити за допомогою дерев’яної шпажки – вона має бути повністю сухою.

Даємо пирогу охолонути хвилин 5-10 і потім дістаємо його з форми. Зайвий верх ви можете зрізати та зробити рівну поверхню – краще зробити цю сторону дном.

Тепер приготуємо глазур. Беремо 85 грамів цукру, 10 грамів борошна, 20 грамів какао, 100 грамів води, 35 грамів рослинної олії і все добре перемішуємо до однорідності вінчиком.

Ставимо тепер нашу суміш на вогонь та доводимо до кипіння, варимо до загустіння. Варимо буквально хвилинку та знімаємо з вогню.

Поливаємо наш пиріг гарячою глазурью зверху. Ми отримали нереально смачний пиріг, який так легко приготувати з доступних продуктів вдома – без молока, масла та сметани.

Рецепт приготування шоколадного пирога за копійки. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт приготування шоколадного пирога за копійки. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Всі ми родом з дитинства: як виглядали зірки у безтурботні шкільні роки — Монатік, Полякова, Надя Дорофєєва

У кожного з цих зірок дитинство було різним, та всі несуть із собою мрії, які з'являлися саме в ту пору. І сьогодні цікаво озирнутися на їх минуле та побачити, як тодішні амбіції втілилися в життя.

Парадокс Олі Полякової: їй пасує будь-який колір, а вона обрала саме цей. Стильна зачіска української діви

Відома українська співачка завжди вміла привернути увагу публіки. Протягом довгих років своєї кар'єри вона ходила зі світлим кольором волосся. Чому не наважилась змінити?

Мистецтво зачаровувати: як готували наложниць турецьких султанів пройти “золотим шляхом” в покої правителя

Після виходу на екрани серіалу "Величне століття", інтерес до життя османських султанів і їхнього гарему різко зріс. Проте він давав поверхневе уявлення про складні й багатогранні ритуали того часу.