Смачні рецепти для “працюючої мами”: що приготувати з помідорами менше, ніж за 30 хвилин – не тільки салат

Ми зібрали п'ять простих рецептів страв з помідорами для тих, хто не любить готувати, або не має багато часу на кулінарію. Це закуски салати і основні страви.

Клітковина, антиоксиданти, вітаміни — це далеко не весь перелік складових, що роблять помідори корисними. Улітку, коли овочі смачніші та дешевші, готувати страви з помідорами можна хоч щодня. І мова не лише про салати та соуси чи заправки.

Їстівні мухомори

“Їстівні мухомори” — чудовий варіант корисного сніданку. Ця закуска настільки проста, що приготувати її може навіть дитина. Достатньо просто зварити два яйця та порізати помідор.

Щоб страва була схожою на гриби, розріжте яйця навпіл. Це будуть ніжки грибів. Великий помідор розріжте на чотири частини. Це — шапочки мухоморів. Викладіть чотири “грибки” на тарілку і прикрасьте шапочки цяточками з майонезу, сметани чи натурального йогурту.

5 швидких страв з помідорами
5 швидких страв з помідорами

Фаршировані помідори

Якщо ви фанат голубців чи фаршированого перцю — ця страва саме для вас. Підготуйте рис, як для голубців: обсмажте фарш з подрібненою цибулею та морквою, додайте рис та тушкуйте до напівготовності (щоб рис залишався не зовсім м’яким).

З помідорів зріжте кришечку та вичиніть м’якоть таким чином, щоб залишилась “пуста скринька” зі стінок помідора. Радимо вибирати тверді овочі, щоб вони не “розлізлися” під час приготування. Наповніть вичинені помідори рисовою масою, розкладіть у глибоке деко, заливши до половини сумішшю підсоленого томатного соку та улюблених спецій. Присипте натертим сиром.

Готувати страву слід в духовці. Помідори варто тушкувати 15 – 20 хвилин при температурі 180 градусів.

5 швидких страв з помідорами
5 швидких страв з помідорами

Традиційний грецький салат

Куди ж влітку без салатиків? І грецький салат може бути не нудним, якщо урізноманітнити його склад. Наприклад, заправити нарізані помідори, огірки, перець, фету, оливки та цибулю можна сумішшю оливкової олії та спецій. Вибирайте за смаком. Це можуть бути прованські трави, суміш спецій для піци та ін.

Крім того, фету можна замінити моцарелою чи бринзою, а білу цибулю — червоною. Словом — експериментуйте, як вам заманеться.

Кускус з помідорами

Відваріть кускус. Зазвичай крупа вариться 5 – 10 хвилин. Поки кускус охолоне, наріжте помідори кубиками, посоліть, додайте до них нарізані маленькими шматочками петрушку, цибулю, часник та трохи червоного перцю. Змішайте цю вітамінну суміш з кускусом — і страва готова.

Салат з авокадо

Приготування страви триває не більш ніж 15 хвилин. Потрібно просто викласти на тарілку порізані кільцями помідори. далі йде шар з кілець червоної цибулі та сіль. Третій шар — нарізане напівкільцями авокадо. присипте це все сумішшю подрібненого часнику та орегано. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Де сьогодні Віктор Андрієнко, український батько “Шоу довгоносиків”: він тривалий час працював на росіян

Сьогодні Віктор Андрієнко — це не просто актор, а людина, яка пройшла складний шлях, залишившись улюбленцем глядачів різних поколінь — як тих, хто пам'ятає "Шоу довгоносиків", так і молоді.

Павло Зібров з нагоди 30-ї річниці ніжно та романтично звернувся до коханої жінки: “Наші долі повінчані”

Як відомо, шлюби укладаються на небесах. Для когось ця фраза є досить банальною, заїждженою, тільки не для родини Марини та Павла Зібрових, які днями відсвяткували круглу дату свого вінчання.

Класика, що пережила час! Популярний рецепт свекруха привезла з Іспанії і здивувала: хек у зеленому соусі

Серед багатого кулінарного спадку Іспанії є страви, які підкорили серця гурманів по всьому світу. Однією з таких є хек в ароматному зеленому соусі.