“Раз, два – і готово”: Ектор Хіменес-Браво приготував кабачки так, що на “МастерШеф” йти можна

Кілька хвилин на приготування та в холодильник на 2 години — такий рецепт маринованих кабачків від зіркового кухаря. Вся справа в поєднанні смаків, говорить Ектор.

Поєднання солодкого та солоного смаків у кулінарії часто дає неочікуваний ефект і радує наші смакові рецептори. Хтось любить поєднання грильованого м’яса з кисло-солодкими джемами, хтось — качку з яблуками чи курку з ананасами. Зірковий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво пропонує ще один незвичний “кулінарний дует” — кабачки з медом.

Нещодавно рецептом цієї страви Ектор поділився на своїй сторінці в Instagram.

Зірковий кухар любить літо за сезонні овочі та фрукти. Ектор Хіменес-Браво запевняє, що кабачки не обов’язково піддавати термічній обробці, щоб вони гарно смакували. Доказ цьому — його фірмовий рецепт кабачкового салату в кисло-солодкому маринаді.

Рецепт простої кабачкової закуски від зіркового шеф-кухаря
Рецепт простої кабачкової закуски від зіркового шеф-кухаря

Для приготування вам знадобиться:

  • 1 невеликий кабачок;
  • 1 помідор (можна брати рожевий, жовтий, червоний — який вам подобається);
  • 1 червона цибулина;
  • 1 – 2 зубчики часнику;
  • сік половинки лимона;
  • столова ложка олії (тут теж можна варіювати — соняшникова, оливкова,олія з льону та ін.);
  • 1 -2 чайні ложки меду;
  • 2 столові ложки соєвого соусу.

Спосіб приготування:

Наріжте кабачок тонкими кільцями, а помідор — невеликими півмісяцями. Далі поріжте цибулю кільцями. В окремій посудині приготуйте соус. Для цього змішайте, мед, олію та соєвий соус з вичавленим чи дрібно порізаним часником і вашими улюбленими травами.

Потім помістіть овочі в харчовий пакет-слайдер, додайте туди маринад, закрийте пакет та добре змішайте. Покладіть салат в холодильник — він має маринуватися протягом кількох годин.

За цей час можете приготувати м’ясо чи гарнір — такий легкий салат пасувати практично до будь-якої страви.

Рецепт простої кабачкової закуски від зіркового шеф-кухаря
Рецепт простої кабачкової закуски від зіркового шеф-кухаря

Реакція в мережі

Дехто з підписників Ектора вже спробував приготувати салат і схвально відгукується про нього. Інші критикують кухаря за те, що пропонує сирі кабачки чи неправильно почистив помідор. А дехто доповню рецепт шефа. Наприклад, одна з підписниць для кращого смаку рекомендує спочатку трохи підсмажити кабачок на пательні чи грилі.

Популярне

Схожі статті

Де сьогодні Віктор Андрієнко, український батько “Шоу довгоносиків”: він тривалий час працював на росіян

Сьогодні Віктор Андрієнко — це не просто актор, а людина, яка пройшла складний шлях, залишившись улюбленцем глядачів різних поколінь — як тих, хто пам'ятає "Шоу довгоносиків", так і молоді.

Павло Зібров з нагоди 30-ї річниці ніжно та романтично звернувся до коханої жінки: “Наші долі повінчані”

Як відомо, шлюби укладаються на небесах. Для когось ця фраза є досить банальною, заїждженою, тільки не для родини Марини та Павла Зібрових, які днями відсвяткували круглу дату свого вінчання.

Класика, що пережила час! Популярний рецепт свекруха привезла з Іспанії і здивувала: хек у зеленому соусі

Серед багатого кулінарного спадку Іспанії є страви, які підкорили серця гурманів по всьому світу. Однією з таких є хек в ароматному зеленому соусі.