Здивувала коханого сніданком: додайте ці інгредієнти в омлет, щоб урізноманітнити класичну страву

Учені давно сперечаються, чи корисно їсти яйця щодня. Все залежить від стану вашого здоров'я. Утім, якщо проблем з травною системою нема, то омлет 2 - 3 рази на тиждень — чудова ідея.

Омлет — це один з варіантів корисних сніданків, адже в яйцях є селен, фосфор, фолієва кислота, кальцій, калій, йод, вітамін А, вітаміни групи В та багато інших поживних елементів. Утім, якщо готувати омлет часто, він стане буденною і банальною стравою. Щоб цього не сталося — експериментуйте.

Крім звичних помідорів чи сиру, смажені яйця можна урізноманітнити квасолею. Утім, якщо це буде консервована квасоля та бекон, як у традиційному англійському сніданку, то сніданок буде вже не настільки здоровим. Якщо ж узяти, скажімо, спаржеву квасолю, тоді омлет буде навіть дієтичним.

Омлет зі спаржевою квасолею

Для приготування страви знадобиться:

  • 3 яйця;
  • 300 грамів спаржевої квасолі;
  • вершкове масло;
  • сіль;
  • спеції (чорний перець, копчена паприка та ваші улюблені);
  • зелень (на свій смак).

Спосіб приготування:

Від спаржевої квасолі відріжте кінчики, наріжте її невеликими шматочками, поділивши кожен стручок на 3 – 4 частини.

Киньте порізану квасолю в каструлю з підсоленим окропом та варіть протягом 5 хвилин. Потім злийте гарячу воду і залийте стручки холодною. Зцідіть та викладіть спаржеву квасолю на паперовий рушник, щоб вона обсохла.

В окремій посудині збийте яйця з сіллю, перцем та копченою паприкою. Можна додати трохи молока чи вершків, а також ваших улюблених спецій чи приправ. Наприклад, до страви добре підійде сушений часник. Словом — експериментуйте для досягнення ідеального для вас смаку.

Розігрійте пательню та обсмажте спаржеву квасолю на вершковому маслі. Смажити її варто близько трьох хвилин. Далі залийте стручки яєчною сумішшю та накрийте кришкою і смажте до готовності.

Наприкінці можна присипати омлет нарізаною зеленню чи натертим сиром. А якщо подати яйця з м’яким сиром та оливками, вийде середземноморський сніданок.

Омлет зі спаржевою квасолею
Омлет зі спаржевою квасолею

Популярне

Схожі статті

Де сьогодні Віктор Андрієнко, український батько “Шоу довгоносиків”: він тривалий час працював на росіян

Сьогодні Віктор Андрієнко — це не просто актор, а людина, яка пройшла складний шлях, залишившись улюбленцем глядачів різних поколінь — як тих, хто пам'ятає "Шоу довгоносиків", так і молоді.

Павло Зібров з нагоди 30-ї річниці ніжно та романтично звернувся до коханої жінки: “Наші долі повінчані”

Як відомо, шлюби укладаються на небесах. Для когось ця фраза є досить банальною, заїждженою, тільки не для родини Марини та Павла Зібрових, які днями відсвяткували круглу дату свого вінчання.

Класика, що пережила час! Популярний рецепт свекруха привезла з Іспанії і здивувала: хек у зеленому соусі

Серед багатого кулінарного спадку Іспанії є страви, які підкорили серця гурманів по всьому світу. Однією з таких є хек в ароматному зеленому соусі.