Смачніше, ніж куповане: щоб приготувати корисне морозиво вдома, вам знадобиться всього 3 інгредієнти

Домашнє морозиво — це смачний та корисний порятунок від спеки. Для приготування цих ласощів буває достатньо лише трьох інгредієнтів. Морозива з вершками чи сиром можуть їсти досхочу навіть діти.

Врятуватися від спеки влітку найкраще допомагає кондиціонер. Утім, в умовах дефіциту електроенергії та відключень використовувати їх не завжди можливо. Інші способи охолодитися — напої з льодом та морозиво.

Утім, якщо у вас є діти, то напої з льодом — не варіант, а магазинне морозиво теж не є варіантом на щодень. У цьому випадку рішенням може стати домашнє морозиво. Пропонуємо спробувати два рецепти корисних прохолодних ласощів. Це малинове морозиво, смак якого більше подобається дітям, та м’ятні прохолодні солодощі, які частіше обирають дорослі.

Приготування цих ласощів займає небагато часу, утім кілька годин доведеться почекати поки морозиво захолоне.

Малиново-сирне морозиво

Інгредієнти:

  • 300 грамів домашнього сиру (творогу) жирністю 9%;
  • 300 грамів малини;
  • 100 грамів цукру.
Як приготувати домашнє морозиво з трьох інгредієнтів
Як приготувати домашнє морозиво з трьох інгредієнтів

Спосіб приготування:

Насипте в каструлю малину, додайте цукор, поставте грітися на маленький вогонь та доведіть сироп до кипіння. Після цього треба протерти суміш через сито, щоб видалити кісточки. Отриманий сироп перекип’ятіть ще раз.

Поки сироп вистигатиме, помістіть сир в чашу блендера та подрібніть, щоб прибрати зернистість. Консистенція має бути такою, як густа сметана. Можна взяти сиркову масу, тоді збивати сир не доведеться. Також замість звичайного сиру можна взяти маскарпоне.

З’єднайте сирну масу з охолодженим сиропом та поставте в морозильну камеру на 3 – 4 години.

М’ятна прохолода

Інгредієнти:

  • 300 мілілітрів вершків (35% жирності);
  • 200 мілілітрів згущеного молока;
  • 2 столові ложки м’ятного сиропу.
Як приготувати домашнє морозиво з трьох інгредієнтів
Як приготувати домашнє морозиво з трьох інгредієнтів

Спосіб приготування:

Добре збийте вершки міксером. Щоб вони краще збивались, мають бути холодними. Додайте до збитих вершків згущене молоко та сироп і знову збийте. Отриману суміш перекладіть в контейнер та заморожуйте протягом 5 – 6 годин.

Популярне

Схожі статті

Де сьогодні Віктор Андрієнко, український батько “Шоу довгоносиків”: він тривалий час працював на росіян

Сьогодні Віктор Андрієнко — це не просто актор, а людина, яка пройшла складний шлях, залишившись улюбленцем глядачів різних поколінь — як тих, хто пам'ятає "Шоу довгоносиків", так і молоді.

Павло Зібров з нагоди 30-ї річниці ніжно та романтично звернувся до коханої жінки: “Наші долі повінчані”

Як відомо, шлюби укладаються на небесах. Для когось ця фраза є досить банальною, заїждженою, тільки не для родини Марини та Павла Зібрових, які днями відсвяткували круглу дату свого вінчання.

Класика, що пережила час! Популярний рецепт свекруха привезла з Іспанії і здивувала: хек у зеленому соусі

Серед багатого кулінарного спадку Іспанії є страви, які підкорили серця гурманів по всьому світу. Однією з таких є хек в ароматному зеленому соусі.