Бачите тісто? При випічці воно перетворюється на крем!!! Найкращий рецепт на Яблучний Спас: пиріг-невидимка

Літо, а саме час готувати щось смачненьке та корисно. Особливо зараз по повній нам потрібно накопичувати вітаміни. Давайте приготуймо разом смачний яблучний пиріг – рецепт вас здивує.

Інгредієнти:

  • 4 шт яблука
  • 2 шт яєць
  • 100 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 ч.л. кориці
  • Дрібка солі
  • 200 г борошна
  • 100 г молока
  • 1 ч.л. розпушувача

Спосіб приготування:

Беремо 4 яблука (приблизно 500 г) та розрізаємо їх на крупні дольки, прибираємо все зайве – кісточки та інше. Тепер нарізаємо на дрібні ломтики.

Одразу додаємо в них 1 чайну ложку кориці, але якщо ви її не любите – це не обов’язково, лише за бажанням. Ретельно перемішуємо.

Готуємо тісто, беремо місткість та розбиваємо в неї два яйця, додаємо до неї маленьку дрібку солі, 10 грамів ванільного цукру, 100 грамів звичайного цукру. Тепер збиваємо вінчиком все до пишної маси, краще скористатися блендером-вінчиком, так у вас вийде все швидше та пухкіше. Якщо збиваєте блендером, це може зайняти від 3 до 5 хвилин.

Ми отримали ніжну та пухку масу молочного кольору, а тепер додаємо в неї 100 грамів молока кімнатної температури. В окремій місткості перемішуємо 200 грамів борошна та 1 чайну ложку розпушувача. А потім додаємо все в тісто.

Перемішуємо майбутнє тісто до однорідності, можна знову скористатися блендером. Заздалегідь прогріваємо духовку до 180 градусів – верхній та нижній нагріви.

Змащуємо пергамент вершковим маслом та викладаємо його в форму. Перекладаємо одразу на пергамент яблука та заливаємо тістом.  Силіконовою лопаткою все розрівнюємо. Тепер ставимо в духовку, яка вже прогріта, на хвилин 30-35.

Наш пиріг має піднятися та зарум’янитися. Коли дістали пиріг з духовки, даємо трохи охолонути і вже потім дістаємо його з форми та пергаменту.

На готовий пиріг посипаємо цукрову пудру за бажанням, головне, одразу з’їсти.

Ми отримали нереально смачний пиріг – м’який, ароматний, ніжний та пухкий. Обов’язково приготуйте цю насолоду для дітей або онуків, їм точна сподобаються цей корисний смаколик.

Рецепт приготування яблучного пирога за 15 хвилин. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт приготування яблучного пирога за 15 хвилин. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Всі ми родом з дитинства: як виглядали зірки у безтурботні шкільні роки — Монатік, Полякова, Надя Дорофєєва

У кожного з цих зірок дитинство було різним, та всі несуть із собою мрії, які з'являлися саме в ту пору. І сьогодні цікаво озирнутися на їх минуле та побачити, як тодішні амбіції втілилися в життя.

Парадокс Олі Полякової: їй пасує будь-який колір, а вона обрала саме цей. Стильна зачіска української діви

Відома українська співачка завжди вміла привернути увагу публіки. Протягом довгих років своєї кар'єри вона ходила зі світлим кольором волосся. Чому не наважилась змінити?

Мистецтво зачаровувати: як готували наложниць турецьких султанів пройти “золотим шляхом” в покої правителя

Після виходу на екрани серіалу "Величне століття", інтерес до життя османських султанів і їхнього гарему різко зріс. Проте він давав поверхневе уявлення про складні й багатогранні ритуали того часу.