Пригостила подруг морозивом з перцем: тепер всі хочуть рецепт цього холодного десерту із теплим смаком

Поєднанням непоєднуваного можна назвати цей десерт, адже, відповідно до рецепта, морозиво готують з чаю та спецій, які зазвичай додають до глінтвейну.

Чи думали ви коли-небудь, що чай можна поєднати з морозивом? Так, це фраза, яка може примусити плакати вашого стоматолога, адже їсти одразу гаряче й холодне — катастрофа для зубів. Утім, не хвилюйтеся — це рецепт не чаю і морозива, а морозива зі смаком чаю.

Особливо смак екзотичних солодощів підійде тим, хто любить прянощі, горіхи, східні смаки та вишукані сорти чаю (матча, пуер, масала).

Сам процес приготування дещо схожий на те, як варять глінтвейн. Тому це морозиво ще можна назвати літнім глінтвейном.

Для морозива “Чай масала” вам знадобиться:

  • 200 мілілітрів води;
  • 1 банка згущеного молока;
  • 125 мілілітрів молока;
  • 1,5 чайної ложки чаю масала (можна замінити іншим сортом, навіть чорним листовим);
  • 1 паличка кориці;
  • 4 горошини чорного перцю;
  • 2 плоди кардамону;
  • 2 столові ложки подрібнених фісташок;
  • шоколадний соус.
Домашнє морозиво зі смаком чаю: як приготувати
Домашнє морозиво зі смаком чаю: як приготувати

Спосіб приготування:

Воду налийте в каструлю чи ковшик та закип’ятіть. Додайте корицю, перець, кардамон та чай і варіть протягом 5 хвилин. Суміш процідіть і додайте молоко.

Домашнє морозиво зі смаком чаю: як приготувати
Домашнє морозиво зі смаком чаю: як приготувати

Коли чай охолоне, змішайте його зі згущеним молоком. Суміш налийте в циліндричні форми для морозива та поставте в морозильну камеру на 2 години. За цей час суміш затвердіє, що дозволить вам вставити в неї дерев’яні палички.

Поставте морозиво зі встановленими тримачами назад до морозилки та тримайте до повного застигання. Вийде такий собі не фруктовий, а чайний лід. Завдяки спеціям та тонізуючій дії чаю десерт добре охолоджує.

Радимо подавати десерт, посипавши перед цим подрібненими фісташками та прикрасивши шоколадним сиропом. Скільки додавати сиропу та як оформити подачу — дивіться за своїм смаком. Можна, наприклад, прикрасити десерт гілочкою м’яти. Її колір добре пасуватиме до подрібнених фісташок і контрастуватиме з кольором чаю.

Популярне

Схожі статті

Де сьогодні Віктор Андрієнко, український батько “Шоу довгоносиків”: він тривалий час працював на росіян

Сьогодні Віктор Андрієнко — це не просто актор, а людина, яка пройшла складний шлях, залишившись улюбленцем глядачів різних поколінь — як тих, хто пам'ятає "Шоу довгоносиків", так і молоді.

Павло Зібров з нагоди 30-ї річниці ніжно та романтично звернувся до коханої жінки: “Наші долі повінчані”

Як відомо, шлюби укладаються на небесах. Для когось ця фраза є досить банальною, заїждженою, тільки не для родини Марини та Павла Зібрових, які днями відсвяткували круглу дату свого вінчання.

Класика, що пережила час! Популярний рецепт свекруха привезла з Іспанії і здивувала: хек у зеленому соусі

Серед багатого кулінарного спадку Іспанії є страви, які підкорили серця гурманів по всьому світу. Однією з таких є хек в ароматному зеленому соусі.