facebook

Таку сіль у магазинах не продають, а я готую її на “1-2-3”: пряна й ароматна, з додаванням спецій. Рецептик

Приготувати смачну й ароматну сіль ви можете за лічені хвилини просто у себе вдома. Не варто витрачати гроші на спеції у магазині, якщо все є на вашій кухні.

Звичайно, таку сіль ви легко та швидко можете купити у магазині. Втім, вона стовідсотково не буде мати такого насиченого аромату й смаку, як домашній варіант. Нічого складного у процесі приготування прянощів немає, а тому кулінари та господині радять хоча б раз спробувати зробити такий додаток до ваших страв власними руками. Ділимось найпростішим рецептом з усіх можливих.

Як приготувати ароматну сіль

З інгредієнтів вам знадобиться 200 грамів кам’яної солі та 300 грамів овочів і зелені разом узятих. Така пропорція є ідеальною для того, аби отримати насичений смак, але не “переборщити” з інгредієнтами. Розповідаємо, як готувати пряну сіль.

Кулінари розповіли, як приготувати смачну ароматну сіль з додаванням різних спецій
Кулінари розповіли, як приготувати смачну ароматну сіль з додаванням різних спецій

Набори трав для ароматної солі можуть бути різними. Кулінари використовують і звичайний кріп, і базилік, і розмарин, і м’яту. Крім того, ви можете використовувати часник або гострий перець – все залежить від ваших смакових та особистих вподобань.

Спершу всі овочі та зелень, які ви обрали для приготування солі, потрібно очистити, помити та висушити. У зелені відокремте стебла, залишивши тільки листочки. Подрібніть за допомогою блендера чи м’ясорубки. Змішайте все із сіллю та висипте на деко для випікання, яке покрили пергаментним папером.

Кулінари розповіли, як приготувати смачну ароматну сіль з додаванням різних спецій
Кулінари розповіли, як приготувати смачну ароматну сіль з додаванням різних спецій

Поставте деко у розігріту до 100 градусів духовку та сушіть протягом декількох годин. Кожні 20 хвилин потрібно помішувати сіль. Далі дайте спеції охолонути та розсипте у красиві баночки для зберігання. Використовуйте для приготування страв і салатів на власній кухні.

Популярне

Схожі статті

“Зима в пустелі” виглядає саме так: Lida Lee скинула весь одяг та поніжилася в обіймах із безбарвним пітоном

Lida Lee приголомшила прихильників своєї творчості дуже сміливим вчинком. Співачка не побоялася поспілкуватися з чималим пітоном. Зміюка обвила все тіло артистки, а вона лише посміхалася.

Тарас Тополя показав, як обіймається з купою дівчат: куди дивиться дружина Олена – невже не ревнує? (Відео)

Ми підозрювали, що в Тараса Тополі з "Антитіл" є величезна фанатська аудиторія, але щоб настільки! На одному з концертів музиканта оточили дівчата й ледь не задушили в обіймах.

Милі лаються, тільки тішаться: чому Надя Дорофєєва вважає, що сварки з Мішею Кацуріним їй лише на користь

Всі ми знаємо, що життя – це не тільки мед і троянди, а й паприка з перцем. Тому якщо ви чуєте нову пісню Дорофєєвої, знайте – можливо, вона народжена у словесному протистоянні з Кацуріним.

Картопля по-селянськи: влаштовую МакДональдз вдома щодня! Готую як у знаменитому фастфуді, а може й краще

Хрустка, ароматна та приємно м'яка всередині картопля по-селянськи — одна з найпопулярніших страв у знаменитих фастфудах. Але чи знали ви, що цей кулінарний шедевр можна легко приготувати вдома?

Дівчинка, яка зіграла стільки ролей, що позаздрять відомі кінозірки: як живе юна актриса Єфросинія Мельник

Маленька зірочка — такою запам'яталася нашим глядачам Єфросинія Мельник. Її ім'я вже давно асоціюється з юним талантом, який майстерно втілює образи, здатні зворушити до сліз або викликати усмішку.

Рулетики з лаваша з горіхами, гарбузом та медом: східний смаколик на моїй кухні. Їдоків за вуха не відтягнеш

Хочете здивувати своїх улюблених їдоків чимось особливим? Тоді ці рулетики з лаваша із дивовижною начинкою — те, що треба, бо це справжній скарб східної кухні, який легко можна приготувати вдома.