facebook

Завдяки “бабусиному” рецепту помідори під капроновою кришкою зберігатимуться 12 місяців: а розсіл який!

Соковиті, але водночас пружні мариновані помідори – закуска, яку готувати не так просто, як господиням може здаватись на перший погляд. Розповідаємо, як готувати таку смакоту.

Ароматні, солодкі та водночас пружні мариновані томати будуть стояти у вашому погребі під капроновою кришкою цілий рік і навіть не змінять свій смак. Ніякого особливого секрету та магічного інгредієнта у такій закусці немає. Все дуже просто, потрібно лише знати про цей рецепт.

Як готувати мариновані помідори на зиму

Для приготування маринованих помідорів вам знадобиться 8 кілограмів томатів, 16 зубчиків часнику, один гострий перчик і 12 листочків хрону. Також оберіть інші улюблені трави та зелені – наприклад, лавровий лист і листя вишні.

Не забудьте, що також треба 16 горошин чорного перцю та 8 столових ложок гірчичного порошку. Для розсолу вам знадобиться 6 літрів чистої, а ще краще – джерельної води, 6 столових ложок цукру та 21 столова ложка солі.

Господині поділились простим рецептом маринованих помідорів на зиму під капроновою кришкою
Господині поділились простим рецептом маринованих помідорів на зиму під капроновою кришкою

На дно чистих банок потрібно викласти по декілька зубчиків часнику, два лаврових листки, трішки горошин чорного перцю, лист хрону та малини, а також гілочку петрушки та кропу. Наповніть банку помідорами, а зверху покладіть листя вишні та парасольку кропу. Листя хрону зверху покладіть так, аби воно закрило томати.

Для того, аби приготувати розсіл, потрібно розчинити сіль у 6 літрах води та додати цукор. Розмішайте, поки всі інгредієнти не розчиняться, а потім залийте розсіл у банки з помідорами. Поставте їх у тарілку та нещільно прикрийте капроновими кришками. Залиште на три дні.

Господині поділились простим рецептом маринованих помідорів на зиму під капроновою кришкою
Господині поділились простим рецептом маринованих помідорів на зиму під капроновою кришкою

Потім додайте в кожну банку по 2 столові ложки гірчичного порошку та тепер щільно закрийте банки кришками. Поставте їх у прохолодне місце та зберігайте за відсутності світла. Якщо потрібно, періодично доливайте розсіл і додавайте гірчицю.

Популярне

Схожі статті

“Блискуча маківка”: Ці міцні горішки стали лисими, але пишаються цим – Потап, Влад Яма, Євген Кошовий

Тема облисіння сьогодні є гострою серед багатьох чоловіків. Проте серед українських зірок є ті, хто не боїться змін у зовнішності та робить свою лису голову частиною особистого стилю.

Донька Ольги Фреймут від чоловіка “рагульства” з 15 років живе в США: як виглядає Злата Мітчелл – їй вже 18

Старша донька Ольги Фреймут Злата вже 3 роки живе в США. Дівчина зізнається, що вдячна собі за те, що мала хоробрість у юному віці поїхати далеко за океан.

Вони – одне лице, тільки молодша не стала такою відомою: історія життя та творчості двох сестер Ротару

Відомі українські сестри починали свою кар'єру багато років тому. Одна з родичок стала всеукраїнською зіркою, але іншій такої слави досягнути не вдалось.

“Нове прізвище – нове життя”: ексвіагрянка Надія Мейхер вже не співає – чим тепер займається попдіва

Останні роки підопічна Костянтина Меладзе Надія Мейхер не часто з'являється на публіці. Навіть усі пости в мережі видалила. Натомість тепер розпочала нове життя й повернулася до фанів.

“Лохми на голові”: зірки, які виходять у “світ” без салонної укладки – Каменських, Тіна Кароль, Ірина Білик

Деякі знаменитості без макіяжу і зачіски навіть не виходять з дому. В цей час одні з найпопулярніших артисток Тіна Кароль, Настя Каменських та Ірина Білик можуть вийти в люди навіть без зачіски.

“Актриси-конкурентки”: хто з українських красунь-акторок веде запеклі бої за ролі в найкращих серіалах

З розвинням українського кінематографу конкурувати за своє місце під сонцем стало багато акторок. Серед них можна виділити тих, з ким за провідну роль у кіно потрібно ще поборотися.