facebook

Яблучне печиво “Шарлотка”! Простіше і смачніше відомого пирога: дуже м’яке, пухке та ніжне як булочки

М'яке, ніжне та ароматне – саме таким виходить яблучне печиво за цим рецептом. Готується воно набагато простіше, ніж шарлотка, а на смак виходить навіть цікавіше.

Це яблучне печиво має назву “Шарлотка”, адже за смаком схоже на цей знаменитий пиріг. Та готується воно ще швидше і простіше, ніж шарлотка. Воно виходить дуже ніжним всередині, а зовні має приємну хрумку скоринку. Смак у нього ніжний, вершковий і з легкою кислинкою, що надають яблука.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 3 шт;
  • вершкове масло – 100 г;
  • цукор – 100 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сіль – дрібка;
  • борошно – 310 г;
  • яблука – 2 шт (400-500 г);
  • родзинки – 30 г.

Спосіб приготування:

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо дрібку солі і збиваємо міксером 1 хвилину. Далі всипаємо до яєць цукор та ванільний цукор і збиваємо ще 5 хвилин до пишності.

До збитих яєць додаємо дуже м’яке вершкове масло (можна взяти розтоплене, але не гаряче) і продовжуємо збивати міксером.

Додаємо до отриманої суміші борошно у три прийоми, а також розпушувач тіста і замішуємо тісто вінчиком, а потім лопаткою. Тісто має вийти досить густим і в’язким і липнути до рук.

Рецепт ніжного і пухкого яблучного печива
Рецепт ніжного і пухкого яблучного печива

Яблука очищаємо від шкірки і серцевини і ріжемо некрупним кубиком. Можна нарізати яблука дуже дрібно, а можна тільки крупніше. Додаємо до тіста яблука. Також додаємо родзинки, або горішки, чи інші сухофрукти. Ретельно вимішуємо тісто.

Деко застеляємо пергаментним папером і столовою ложкою викладаємо тісто.

Рецепт ніжного і пухкого яблучного печива
Рецепт ніжного і пухкого яблучного печива

Зарання розігріваємо духовку до температури 180 градусів і випікаємо печиво орієнтовно 20 хвилин. Печиво має стати злегка золотистим і рум’яним.

Готове печиво присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Печиво смачне у теплому і холодному вигляді. Воно дуже ніжне і пухке, як маленькі яблучні пиріжечки.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Блискуча маківка”: Ці міцні горішки стали лисими, але пишаються цим – Потап, Влад Яма, Євген Кошовий

Тема облисіння сьогодні є гострою серед багатьох чоловіків. Проте серед українських зірок є ті, хто не боїться змін у зовнішності та робить свою лису голову частиною особистого стилю.

Донька Ольги Фреймут від чоловіка “рагульства” з 15 років живе в США: як виглядає Злата Мітчелл – їй вже 18

Старша донька Ольги Фреймут Злата вже 3 роки живе в США. Дівчина зізнається, що вдячна собі за те, що мала хоробрість у юному віці поїхати далеко за океан.

Вони – одне лице, тільки молодша не стала такою відомою: історія життя та творчості двох сестер Ротару

Відомі українські сестри починали свою кар'єру багато років тому. Одна з родичок стала всеукраїнською зіркою, але іншій такої слави досягнути не вдалось.

“Нове прізвище – нове життя”: ексвіагрянка Надія Мейхер вже не співає – чим тепер займається попдіва

Останні роки підопічна Костянтина Меладзе Надія Мейхер не часто з'являється на публіці. Навіть усі пости в мережі видалила. Натомість тепер розпочала нове життя й повернулася до фанів.

“Лохми на голові”: зірки, які виходять у “світ” без салонної укладки – Каменських, Тіна Кароль, Ірина Білик

Деякі знаменитості без макіяжу і зачіски навіть не виходять з дому. В цей час одні з найпопулярніших артисток Тіна Кароль, Настя Каменських та Ірина Білик можуть вийти в люди навіть без зачіски.

“Актриси-конкурентки”: хто з українських красунь-акторок веде запеклі бої за ролі в найкращих серіалах

З розвинням українського кінематографу конкурувати за своє місце під сонцем стало багато акторок. Серед них можна виділити тих, з ким за провідну роль у кіно потрібно ще поборотися.