Французький пиріг зі сливами за 15 хвилин! Готується простіше шарлотки, а на смак як десерт з кондитерської

Влітку саме час насолоджуватися фруктами та овочами, тож, давайте не втрачати цю можливість та готувати смакоту вдома всього за 15 хвилин – сливовий пиріг, без замороки.

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • Дрібка солі
  • 100 г цукру
  • Ванільний цукор
  • 100 мл молока
  • 100 г рослинної олії
  • 200 г борошна
  • 12 г розпушувача
  • 150 г сиру
  • Сливи

Спосіб приготування:

Беремо велику місткість та розбиваємо в неї 2 яйця, насипаємо в неї 80 грамів борошна, дрібку ванільного цукру. Тепер все потрібно збити до м’якої пінки вінчиком-блендером. Маса має вийти пухкою та ніжною.

Тепер додаємо 100 грамів рослинної олії до маси та продовжуємо перемішувати ще пару хвилин. Тепер додаємо 100 мл молока – частинами, не одразу все та перемішуємо все.

Потім нам потрібно просіяти борошно через сито – 200 грамів та перемішати нашу масу. Має отримати ніжне тісто.

Потім підготуємо нашу формочку – на неї потрібно покласти лист пергаменту та змастити вершковим маслом – а потім вже виливаємо наше тісто. Розрівнюємо тісто обережно силіконовою лопаткою.

В окрему місткість пересипаємо 150 грамів свіжого сиру, додаємо до нього 20 грамів цукру (можна більше, орієнтуйтесь по своїх смаках та від кислоти слив), дрібку ванільного цукру та одне яйця. Все перемішуємо вінчиком до однорідності, аби в нас не було комочків.

Тепер нам потрібно обережно перемістити сирну масу на тісто. Беремо сливи та нарізаємо їх на дрібні шматочки – можете зробити і великі, все за вашим бажанням. І потім викладаємо їх зверху на тісто – якщо вони втопляться, нічого страшного.

Випікаємо в духовці наш пиріг приблизно хвилин 40 при температурі 180 градусів. Аби перевірити готовність тіста, можете скористатися дерев’яною паличкою – вона має виходити з тіста суха, тоді пиріг готовий.

Дайте йому трохи охолонути і вже потім посипайте цукровою пудрою та подавайте на стіл. Пробуйте готувати цю смакоту, від неї просто не відірватися. Ідеально на вечерю та сніданок разом із чашкою чаю. Нехай смакує!

Рецепт приготування сливового пирога за 15 хвилин. Фото: YouTube-канал Швидкі та прості рецепти десертів
Рецепт приготування сливового пирога за 15 хвилин. Фото: YouTube-канал Швидкі та прості рецепти десертів

Популярне

Схожі статті

Де зараз актори серіалу “Леся+Рома”: Ірма Вітовська рвалась на передову, чого не скажеш про Дмитра Лаленкова

Ще не забуті часи, коли комедійний серіал "Леся + Рома" збирав перед екранами величезну кількість глядачів. Відтоді минуло багато подій, що вплинули на долі акторів, які зіграли головні ролі.

Сумно, аж за край: 77-річна Софія Ротару, її син та онук люблять Україну здалека та спілкуються російською

Протягом десятиліть Ротару отримувала народну любов та найвищі нагороди, включно зі званням Героя України. Втім, попри її величезний внесок в українську естраду, ставлення до неї неоднозначне.

Додайте це до борошна і оладки вийдуть пухкі, смачні і ароматні. Рецепт пишного тіста на кефірі

Швидкі, м'які та пухкі – ці оладки з яблуками виходять ідеальними! Спробуйте приготувати оладки за цим рецептом і вони стануть вашими улюбленими.