Кума мене завжди зустрічає смачним шоколадним пирогом, який встигає приготувати за 15 хвилин – просто вау!

Як приготувати вдома смачнючий шоколадний пиріг за 10 хвилин? Все просто, беремо борошно та какао – без молока, без кефіру та навіть без використання міксера.

Гості вже на порозі і вам потрібно приготувати щось смачненьке до чаю за 10 хвилин? Тоді рецепт шоколадного пирога без молока та кефіру ідеально підійде!

Інгредієнти:

  • 220 г борошна
  • 30 г какао
  • 10 г розпушувача
  • 130 г цукру
  • 100 мл рослинної олії
  • 300 мл теплої води
  • Для ганаша (за бажанням)
  • 100 г чорного шоколаду
  • Молоко або вершки

Спосіб приготування:

Беремо велику місткість та наливаємо в неї 300 мл теплої води, одразу додаємо 130 грамів цукру, 100 мл рослинної олії й все ретельно перемішуємо вінчиком до однорідності. Завдяки теплій воді цукор швидко розтане (важливо, аби вода не була кропом, просто тепла).

Тепер перемішуємо сухі інгредієнти: беремо велику місткість, через сито насипаємо 220 грамів борошна. Потім до нього додаємо 10 грамів розпушувача та 30 грамів какао (його теж краще просіяти, аби не утворилось зайвих комочків. Тепер все нам потрібно перемішати ретельно до однорідності.

Далі нам потрібно додати сухі інгредієнти до цукру з водою (поступово, не все одразу) і добре перемішати вінчиком, уникаючи утворення комочків.

Підготуємо форму та покладемо на дно пергамент. Боки та дно змащуємо олією або шматочком вершкового масла і для зручності можна додати трохи борошно на поверхню (таким чином тісто буде краще відходити від форми).

Виливаємо наше тісто в форму та розрівнюємо його силіконовою лопаткою, аби все було рівномірно.

Випікаємо наше тісто у духовці при температурі 180 градусів, хвилин 25-30.

Дістаємо наше тісто та перевіряємо на готовність за допомогою дерев’яної шпажки – вона має виходити сухою з тіста.

Тепер готує ганаш  (за бажанням) – беремо 100 грамів чорного або молочного шоколаду та розбиваємо на маленькі шматочки.  Додаємо невеликий шматочок масла вершкового та молоко – за смаком (можливо замінити на вершки). Тепер розтоплюємо наш шоколад – це можна зробити в мікрохвильовці або на паровій бані.

Готовий ганаш наливаємо зверху нашого пирога та даємо застити. Цю смакоту можна одразу куштувати та насолоджуватись смаком – ваші гості будуть приємно здивовані. Нехай смакує!

Рецепт приготування шоколадного пирога за 5 хвилин. Фото: YouTube-канал Iryna Savka
Рецепт приготування шоколадного пирога за 5 хвилин. Фото: YouTube-канал Iryna Savka

Популярне

Схожі статті

Додайте це до борошна і оладки вийдуть пухкі, смачні і ароматні. Рецепт пишного тіста на кефірі

Швидкі, м'які та пухкі – ці оладки з яблуками виходять ідеальними! Спробуйте приготувати оладки за цим рецептом і вони стануть вашими улюбленими.

Які вони непостійні! Санта Дімопулос, MamaRika, Анна Трінчер, Алла Кудлай змінили колір волосся на рожевий

Жінки обожнюють змінювати імідж. Їх приваблюють не лише нові луки, але й зовнішні перевтілення. Навіть із кольором волосся експериментують. Тож можемо побачити, як пасують зіркам рожеві відтінки.

Можу їсти цей пиріг з варенням хоть щодня! Рецепт простіший за шарлотку, а смак в рази кращий

Пиріг з варенням за цим рецептом виходить ніжним, м'яким і буквально тане у роті. Готується він дуже швидко, просто і з доступних та бюджетних продуктів.