facebook

Не вариться, а запікається в духовці: незвичайний рецепт варення зі слив на зиму за 5 секунд. Готуємо разом!

Звісно, всі ми звикли до того, що варення завжди вариться. Втім, господині пропонують випробувати один цікавий рецепт, в якому його потрібно запікати у духовці.

Варення походить від слова “варити”, а тому ні в кого не виникало питань, як правильно готувати такий смаколик. Втім, стояти цілими днями над каструлею – та ще задача. Саме тому господині пропонують спростити собі задачу та приготувати смаколик на зиму просто в духовці. Для цього знадобиться набагато менше сил і вашого особистого часу.

Як приготувати варення в духовці – рецепт

Для рецепта потрібен 1 кілограм слив, паличка кориці, 1 лимон, зірочка бадьяну та пів кілограма цукру. Спочатку зі слив потрібно видалити кісточки за допомогою ножа, а потім – пересипати фрукти в глибоку форму для запікання.

Далі потрібно засипати сливи цукром, додати до них паличку кориці та бадьян. Лимон потрібно розрізати навпіл і видавити з нього сік. Сам лимон можна викинути або використати у чай. Залиште сливи на 2 години, аби почав виділятись фруктовий сік.

Простий рецепт смачного варення в духовці, яке готується швидко та дуже просто
Простий рецепт смачного варення в духовці, яке готується швидко та дуже просто

Розігрійте духовку до 150 градусів, а потім поставте сливи. Вони мали виділити достатньо соку, аби фрукти не пригоріли у процесі запікання. У духовці вони мають “томитись” протягом 90 хвилин. Час від часу потрібно відкривати дверцята духовки та перемішувати варення, аби цукор рівномірно розподілився та повністю розтанув.

Простий рецепт смачного варення в духовці, яке готується швидко та дуже просто
Простий рецепт смачного варення в духовці, яке готується швидко та дуже просто

Ваше варення зі слив готове. У гарячому виді воно буде доволі рідке, але хвилюватись не варто. Коли десерт повністю охолоне, то стане густим. З варення потрібно дістати корицю та бадьян, а потім перелити у чисті та простерилізовані банки для зберігання. Переливати варення потрібно ще гарячим. Після остигання приберіть їх у місце для зберігання.

Популярне

Схожі статті

“Я не став батьком”: Володимир Дантес висловився про виховання дітей Кацуріної від першого шлюбу

Володимир Дантес зізнається, що почуває себе щасливим, виховуючи дітей своєї коханої Даші Кацуріної. При цьому співак навіть не намагається замінити їм батька.

“Видалася нагода”: Ірина Федишин вперше показала свою маму, яка виглядає нереально стильно і молодо

Відома українська співачка Ірина Федишин зачарувала мережею фотографією з мамою, з якою вони схожі як дві краплі води. Сімейним знімком знаменитість поділилася у соцмережах.

Діти Камалії повернулися в Україну після 3 років життя у Лондоні: від найбагатшого тата до найбагатшої мами

11-річні доньки Камалії Арабелла і Мірабелла після майже трьох років життя у Лондоні повернулися в Україну. Співачка зізнається, що дуже сумувала за дівчатами і зараз почувається щасливою.

Олександр Усик після польської каталажки постав на люди без волосся: Дмитро Гордон отримав брата-близнюка

Олександр Усик не втомлюється дивувати широкий загал. Боксер-чемпіон не лише на рингу витворяє дива, але й може станцювати гопака чи написати вірш. Тепер приголомшив лисою головою.

Роздивляємось фото, на кого більше схожі: як виглядають батьки Тіни Кароль, Тараса Цимбалюка, Каті Осадчої

Завжди цікаво поміркувати, на кого схожі знаменитості – на тата чи на маму. Сьогодні маємо можливість зіставити фото батьків й остаточно визначитися з цим питанням.

Побачення о 5 ранку й загальний осуд: кохання Тоні Матвієнко та Арсена Мірзояна пройшло чимало випробувань

Їхній заборонений роман розвивався на очах у всієї країни. Учасники талант-шоу Арсен Мірзоян і Тоня Матвієнко не могли приховати почуттів. Але наштовхнулися на осуд, адже чоловік був одружений.