Тричі по 10 хвилин уварюю та отримую ароматне варення з дині: якщо додати 1 інгредієнт, вийде просто супер

Варення можна варити не лише з вишень та яблук. Якщо нарізати диню шматочками й зварити разом із лимоном, вийде доволі ароматний та незвичний на смак солодкий продукт.

Вам знадобиться:

  • 1 кг дині;
  • 450 г цукру;
  • 1 лимон.
Варення з дині та лимону

На зиму можна вдосталь заготовити варення з дині. З додаванням цитруса основний смак буде лише підкреслено. Такий смаколик можна подавати до млинців, оладок та використовувати під час приготування десертів.

Приготувати динне варення не складно. Оберіть стиглу та соковиту диню. Шкуринка має бути ціла без плям та ум’ятин. Вимийте плід, протріть паперовим рушником. Розріжте навпіл та видаліть насіння.

Варення з дині та лимону

Кожну половинку ще раз поділіть на 2 рівні частини. Так зручніше обчищати диню від шкуринки. М’якушку наріжте на невеликі шматочки.

Лимон промийте під краном холодною водою. Спочатку зніміть цедру за допомогою дрібної тертушки. Потім розріжте цитрус навпіл і вичавіть сік з обох половинок. Скористайтеся для цього ручним соковидавлювачем.

Варення з дині та лимону

Шматочки дині перекладіть у каструлю й засипте цукром. Залиште на пів години, щоб з’явився сік. Додайте цедру та сік лимона. Все перемішайте та поставте на вогонь. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння.

Прикрутіть до мінімуму та варіть 10 хвилин. Після цього залиште варення на 4 години, щоб настоювалося. Динні шматочки мають просотатися сиропом і набути прозорості. Знову поставте каструлю на вогонь.

Варення з дині та лимону

Дійте за попередньою схемою – закипання на сильному вогні й варіння на слабкому протягом 10 хвилин. Ще раз відставте варення на 4 години. Втретє закип’ятіть динну масу. Потім вогонь прикрутіть і проваріть ще 5 хвилин.

Розкладіть варення по простерилізованих слоїках. Накрийте прокип’яченими кришками та закрутіть. Переверніть банки й укутайте рушником. У такому вигляді вони мають залишатися, допоки повністю не прохолонуть.

Популярне

Схожі статті

“Як дороге вино – з віком стають лише гарнішими”: Ротару, Білозір, Кудлай довели, що старості не існує

Одні, діставшись пенсійного віку, крехтять і весь час скаржаться на здоров'я, а інші на болячки не зважають. Ротару, Білозір, Кудлай саме з тієї категорії, що з роками не старішають, а навпаки.

А для Віктора Павліка вона королева: 30-річна Катерина Репяхова досі має “неідеальне тіло” після пластики

Тоді як старший на 28 років за дружину Віктор Павлік вважає Катю Репяхову ідеальною красунею, блогерка вирішила продемонструвати свої невдалі ракурси. Краще б вона цього не робила!

Довге волосся та стрункий стан: Святослав Вакарчук пригадав, як виглядала його мати 49 років тому й сьогодні

Відомий український артист за роки свого життя встиг прославитись на всю країну. Як виглядає найголовніша жінка в його житті, яка народила та виховала зірку?