Олімпійська чемпіонка Ярослава Магучіх отримала 125 тис.доларів за золото в Парижі: як розпорядилася коштами

За золоту медаль на Олімпіаді 2024 українські спортсмени отримали 125 тис.доларів. Легкоатлетка Ярослава Магучіх вже розподілила частину преміальних на благодійність.

Під час Олімпіади 2024 в Парижі Ярослава Магучіх виступила дуже вдало. Стрибнула вгору на 2 м. Цей результат виявився найкращим серед усіх інших стрибунів. Чотири роки тому легкоатлетка теж здолала 2-метрову планку, але тоді цього вистачило лише на бронзу.

Частину призового фонду, що належить чемпіонці по праву, вона розподілила між командою, яка допомагала готуватися до Олімпійських ігор. Ще 1 мільйон гривень Ярослава вирішила перерахувати на підтримку безпритульних тварин.

Ярослава Магучіх віддала призові з Олімпіади на благодійність

Вона сама має безпородну кішечку, яку врятувала від життя у тваринному сиротинці. Тож вирішила підтримати бідолашок, які потерпають у нинішніх умовах, залишившись без господарів.

Організація UAnimals сповістила, що ці кошти будуть розподілені між “Пегасом”, “Сумським товариством захисту тварин”, “Безпритульним світом” і “Дніпром Енімалс”. Стрибунка звернулася до українців із закликом:

“Якщо у вас є можливість, врятуйте тварину!”

Оскільки знайшлися хейтери, які відзначили, що деякі люди потребують допомоги більше, аніж тварини, то Магучіх прийняла рішення перерахувати ще пів мільйона гривень патронатній службі “Азову”.

Команда “Ангели Азову” подякувала меценатці, пообіцявши спрямувати ці кошти на лікування та реабілітацію бійців із тяжкими черепно-мозковими травмами

Не залишилися осторонь благодійності й ще одна наша зірочка – фехтувальниця Ольга Харлан. Разом із Благодійним фондом Сергія Притули олімпійська чемпіонка продала шаблю, з якою здобула бронзову та золоту медалі, за 10 млн грн. Цю суму витратять на придбання турелей “ШаБля”, які конче потрібні піхотинцям.

Популярне

Схожі статті

“Як дороге вино – з віком стають лише гарнішими”: Ротару, Білозір, Кудлай довели, що старості не існує

Одні, діставшись пенсійного віку, крехтять і весь час скаржаться на здоров'я, а інші на болячки не зважають. Ротару, Білозір, Кудлай саме з тієї категорії, що з роками не старішають, а навпаки.

А для Віктора Павліка вона королева: 30-річна Катерина Репяхова досі має “неідеальне тіло” після пластики

Тоді як старший на 28 років за дружину Віктор Павлік вважає Катю Репяхову ідеальною красунею, блогерка вирішила продемонструвати свої невдалі ракурси. Краще б вона цього не робила!

Довге волосся та стрункий стан: Святослав Вакарчук пригадав, як виглядала його мати 49 років тому й сьогодні

Відомий український артист за роки свого життя встиг прославитись на всю країну. Як виглядає найголовніша жінка в його житті, яка народила та виховала зірку?