facebook

Мої кабачки не мариновані й не морожені: знаю, як правильно засушити “кабачата” на зиму. Легко і корисно

Якщо не знаєте, куди дівати урожай кабачків і вже заповнили всі скляні слоїки, можете просто засушити овочі шматочками. Виходить дуже компактно для зберігання. Ще й корисні речовини зберігаються.

Вам знадобиться:

  • 3 кг кабачків;
  • 5 л води.
Як приготувати сушені кабачки на зиму

Для засушування слід обирати молоденькі кабачки. Перезрілі з купою насіння не підходять. Якщо не вгледіли, і в середині сформувалося насіння, то ці частини овочу слід видалити.

Промийте кабачки під краном. Ретельно просушіть. Відріжте носик та хвостик у кожного плоду. Зніміть шкуринку. Нарізати можна будь-якими шматочками – кружальцями, півкружальцями, кубиками тощо.

Як приготувати сушені кабачки на зиму

Головне, щоб вони були дуже тоненько нарізані та приблизно однакові за розмірами. Закип’ятіть воду без додавання будь-яких спецій чи трав. Опустіть нарізані кабачки у воду. Бланшуйте не більше 5 хвилин. Якщо переварите – нічого путнього не вийде.

Як приготувати сушені кабачки на зиму

Відкиньте кабачки на друшляк. Промийте холодною водою, щоб швидше прохолонули. Залиште, допоки вода стече повністю. Зайва волога нам абсолютно не потрібна. Сушити можна хоч у духовці, хоч у сушарці.

Останній варіант кращий, бо так піде менше електроенергії. Розкладіть кабачкові шматочки на решітці близенько один до одного, але щоб не перекривалися. Виставте температуру 40-50 градусів та час – 5 годин.

Як приготувати сушені кабачки на зиму

Час від часу відкривайте дверцята й міняйте розташування сит місцями – верхнє переставляйте на низ, а нижнє – наверх. Так кабачки сушитимуться рівномірно. Коли шматочки висохнуть повністю, вони легко відставатимуть від сита.

Зніміть їх та перекладіть до контейнера, що закривається герметично, скляної банки чи полотняного мішечка. Тепер можете відправляти на зберігання й користуватися за потреби.

Популярне

Схожі статті

Білі меблі, відкриті шафи, оранжеве крісло: Олександр Педан показав оселю, в якій виховує з дружиною сина

Олександр Педан уже 21 рік живе у шлюбі з Інною. Разом виховують доньку й сина. Цікаво, як подружжя облаштувало своє родинне гніздечко? Зазирнемо у квартиру до телеведучого.

Марічка Падалко з 1+1 зізналася, що при розлученні залишила все майно колишньому: “Більше, ніж він заробив”

Не всім відомо, що багатодітна мама Марічка Падалко мала перший шлюб, в якому за 15 років так і не народила. Натомість поступилася чоловіку майном, аби тільки розлучитися та піти до Єгора Соболєва.

Непристойно багаті: Камалія, учасниця “МастерШеф” Катя Велика і Оля Полякова – зірки, до яких липнуть гроші

Камалія, Оля Полякова та учасниця "МастерШеф" Катерина Велика неодноразово хизувалися своїми статками. Які джерела прибутку мають ці жінки і скільки вони дійсно заробляють – читайте далі.