facebook

Класичний салат, який люблять усі! Не Олів’є і не Шуба, а зі столу йде швидше за них – смачний рецепт

Цей смачний салат з куркою та буряком сподобається кожному. Він виходить неймовірно ніжним, соковитим і прикрасить будь-який святковий стіл.

Якщо ви любите дивувати своїх гостей новими та смачними стравами і більше не хочете подавати набридливі Олів’є та Шубу, зверніть увагу на цей рецепт. Салат з куркою і буряком виходить дуже цікавим на смак та має яскравий вигляд. Такий салат стане зіркою будь-якого святкового столу.

Необхідні інгредієнти:

  • буряк – 3 шт;
  • куряче філе – 1 шт;
  • твердий сир – 150 г;
  • чорнослив – 150 г;
  • яйця – 4 шт;
  • майонез – 200 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • зелень для прикрашання.

Спосіб приготування:

Буряк потрібно завчасно відварити, або запекти у духовці та охолодити. З запеченим буряком салат вийде ще смачнішим, адже такий буряк має більш насичений смак. Буряк очищаємо і натираємо на крупну тертку.

Куряче філе відварюємо у підсоленій воді 20 хвилин після закипання і залишаємо охолоджуватися в бульйоні, щоб курка була більш соковита. Нарізаємо м’ясо дрібним кубиком.

Варені яйця і твердий сир натираємо на крупній тертці. Чорнослив ріжемо дрібним кубиком.

Рецепт смачного святкового салату з куркою і буряком
Рецепт смачного святкового салату з куркою і буряком

Беремо плоску тарілку для формування салату. Для того, щоб форма салата була ідеально круглою, можна скористатися кондитерським кільцем.

Першим шаром викладаємо половину всього натертого буряка (сік прибираємо), розрівнюємо і злегка присолюємо і змащуємо майонезом. Другим шаром викладаємо натерті яйця, трішки солі та майонез. Далі викладаємо курку. Її також змащуємо майонезом, а на верх викладаємо чорнослив.

Рецепт смачного святкового салату з куркою і буряком
Рецепт смачного святкового салату з куркою і буряком

Робимо невеличку сіточку з майонезу і викладаємо натертий сир і знову змащуємо майонезом.

Завершальним шаром знову викладаємо буряк, присолюємо його та змащуємо майонезом. Накриваємо салат харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на годину настоятися.

Готовий салат прикрашаємо зеленню, або іншими способами по вашому бажанню і подаємо до столу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Побачення о 5 ранку й загальний осуд: кохання Тоні Матвієнко та Арсена Мірзояна пройшло чимало випробувань

Їхній заборонений роман розвивався на очах у всієї країни. Учасники талант-шоу Арсен Мірзоян і Тоня Матвієнко не могли приховати почуттів. Але наштовхнулися на осуд, адже чоловік був одружений.

Знаменитості перемістилися в інший світ: як виглядають могили Білоножка, Матвієнко та Чапкіса

Вони мали численну армію шанувальників за життя. Та й тепер, коли нещадна жінка з косою забрала їх в інший світ, про них пам'ятають і відвідують місце останнього прихистку.

Друга вагітність приносить прикрощі: 30-річна Анна Кошмал не може втиснутися ані в штани, ані в спідницю

Відтоді як Анна Кошмал сповістила про те, що перебуває при надії вдруге, акторці довелося зазнати чимало неприємних митей. Щоправда, зірка ставиться до всіх незручностей з оптимізмом.

Павло Зібров чудово провів час з подругою, а Ірина Федишин – з другом: що на це скажуть їхні другі половинки

Павло Зібров та Ірина Федишин – люди глибоко сімейні. Та іноді дозволяють собі прогулянки зовсім не з другими половинками, а зі своїми вірними друзями.

“Знайомтесь – Квадробер Григорій”: чверть століття тому Решетнік перевдягався в песика й чудово себе почував

Григорій Решетнік переглянув власні архіви. А коли знайшов світлину, де перевдягнений у костюм песика, ведучий втямив: саме він започаткував моду на квадроберів, адже фото зроблене ще у 2000 році.

“Це мій вибір”: 19-річна донька Олі Полякової Маша вперше розповіла, як мама ставиться до її хлопця

19-річна Маша Полякова, старша донька відомої спавічки Олі Полякової, розповіла про свої стосунки з бойфрендом. Чим займається обранець знаменитої дівчини та як довго тривають стосунки молодих?