facebook

Бабусин рецепт, якому 100 років! Швидкі пиріжки на кефірі з особливою начинкою: дуже ніжні і смачні

Пиріжки за цим рецептом готуються миттєво, а на смак вони неперевершені. Смачне і ніжне тісто та особлива начинка, яка сподобається кожному – спробуйте і ви.

Багато господинь не готує вдома пиріжки через те, що на це потрібно багато часу. Та насправді існують рецепти пиріжків, які готуються дже швидко і не потребують особливих вмінь та зусиль.

Пропонуємо до вашої уваги саме такий рецепт. Тісто для цих пиріжків готується буквально 5 хвилин. Начинка тут дуже цікава: картопля + плавлений сирок. Пиріжки виходять дуже ніжними і нереально смачними.

Необхідні інгредієнти:

для тіста:

  • кефір – 250 мл;
  • яйце – 1 шт;
  • борошно – 400 г;
  • цукор – 1 ст.л;
  • сіль – 0,5 ч.л;
  • сода – 0,5 ч.л;
  • олія – 20 мл.

Для начинки:

  • картопля – 5 шт;
  • плавлений сирок – 2 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • вершкове масло – 30 г;
  • зелень, сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

Для приготування тіста кефір кімнатної температури змішуємо з яйцем, цукром, сіллю та содою. Перемішуємо до однорідності та додаємо олію.

Далі порційно вводимо до рідких інгредієнтів борошно. Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками. Готове тісто виходить м’яким, еластичним і ледь липне до рук. Закриваємо тісто харчовою плівкою і даємо йому трохи відпочити.

Рецепт смачних і швидких пиріжків на кефірі з особливою начинкою
Рецепт смачних і швидких пиріжків на кефірі з особливою начинкою

Готуємо начинку. Картоплю відварюємо до готовності у підсоленій воді. Всю воду з картоплі зливаємо і товчемо її у пюре з додаванням вершкового масла.

Цибулю дрібно кришимо і обсмажуємо на рослинній олії до золотистості. Додаємо до пюре обсмажену цибулю, а також натертий на дрібній тертці плавлений сирок. Також додаємо дрібно нарізану зелень. Все ретельно перемішуємо до розчинення сиру у картоплі.

Тісто розділяємо на 10 частин і формуємо класичні пиріжки з начинкою із картоплі. Кожен пиріжок розкачуємо качалкою до отримання тонкого коржика.

Рецепт смачних і швидких пиріжків на кефірі з особливою начинкою
Рецепт смачних і швидких пиріжків на кефірі з особливою начинкою

Обсмажуємо пиріжки у великій кількості розпеченої олії до золотистості з двох сторін.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Побачення о 5 ранку й загальний осуд: кохання Тоні Матвієнко та Арсена Мірзояна пройшло чимало випробувань

Їхній заборонений роман розвивався на очах у всієї країни. Учасники талант-шоу Арсен Мірзоян і Тоня Матвієнко не могли приховати почуттів. Але наштовхнулися на осуд, адже чоловік був одружений.

Знаменитості перемістилися в інший світ: як виглядають могили Білоножка, Матвієнко та Чапкіса

Вони мали численну армію шанувальників за життя. Та й тепер, коли нещадна жінка з косою забрала їх в інший світ, про них пам'ятають і відвідують місце останнього прихистку.

Друга вагітність приносить прикрощі: 30-річна Анна Кошмал не може втиснутися ані в штани, ані в спідницю

Відтоді як Анна Кошмал сповістила про те, що перебуває при надії вдруге, акторці довелося зазнати чимало неприємних митей. Щоправда, зірка ставиться до всіх незручностей з оптимізмом.

Павло Зібров чудово провів час з подругою, а Ірина Федишин – з другом: що на це скажуть їхні другі половинки

Павло Зібров та Ірина Федишин – люди глибоко сімейні. Та іноді дозволяють собі прогулянки зовсім не з другими половинками, а зі своїми вірними друзями.

“Знайомтесь – Квадробер Григорій”: чверть століття тому Решетнік перевдягався в песика й чудово себе почував

Григорій Решетнік переглянув власні архіви. А коли знайшов світлину, де перевдягнений у костюм песика, ведучий втямив: саме він започаткував моду на квадроберів, адже фото зроблене ще у 2000 році.

“Це мій вибір”: 19-річна донька Олі Полякової Маша вперше розповіла, як мама ставиться до її хлопця

19-річна Маша Полякова, старша донька відомої спавічки Олі Полякової, розповіла про свої стосунки з бойфрендом. Чим займається обранець знаменитої дівчини та як довго тривають стосунки молодих?