facebook

Цікаве італійське печиво за старовинним рецептом випікаю за 15 хвилин: простіше та швидше рецепту не знайти

Італійська кухня славиться своїми традиціями, і навіть найпростіші рецепти мають свій особливий шарм. Цей рецепт чудово підходить для швидкого перекусу, а також як доповнення до чашки кави чи чаю.

Якщо вам хочеться приготувати щось смачне, але не витрачати багато часу, цей вибір стане ідеальним рішенням. Готувати таке печиво настільки просто, що ви захочете робити це знову і знову. До того ж ви витратите на випікання максимум 15 хвилин свого дорогоцінного часу.

Інгредієнти

  • 250 г борошна
  • 75 г цукру
  • Щіпка солі
  • Цедра одного лимона (або апельсина, можна додати ванілін)
  • 1 яйце
  • 40 мл оливкової олії (або будь-якої іншої рослинної олії)
  • 50 мл гарячого молока
  • 8 г розпушувача
  • 20 г цукру для посипання

Приготування

Рецепт швидкого італійського печива

Почніть звичайно з приготування тіста. У миску просійте борошно з розпушувачем, всипте цукор та сіль. Додайте терту цедру лимона або апельсина, щоб  надати печиву апетитного цитрусового аромату. За вашим бажанням додайте ванілін.

Далі у цій суміші зробіть заглиблення і вбийте туди яйце, оливкову олію і гаряче молоко. Перемішуйте все до утворення однорідного тіста. Воно повинно бути м’яким і не липнути до рук.

Тепер посипте робочу поверхню борошном і викладіть на неї тісто. Розкачайте його в пласт товщиною близько 0,5-0,7 см. Виделкою проведіть по поверхні тіста, створюючи шорсткість, як на фото. Це надасть печиву привабливого вигляду після випікання. Потім посипте тісто цукром, рівномірно розподіливши його по всій поверхні, після чого наріжте на довгенькі прямокутники ножем або спеціальним роликом для тіста.

Викладіть їх на певній відстані один від одного на деко, застелене пергаментом. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 12-15 хвилин, доки печиво не набуде золотистого кольору.

Готовим виробам дайте трохи охолонути на деку, а потім перекладіть на решітку для повного охолодження.

Популярне

Схожі статті

Олександр Усик після польської каталажки постав на люди без волосся: Дмитро Гордон отримав брата-близнюка

Олександр Усик не втомлюється дивувати широкий загал. Боксер-чемпіон не лише на рингу витворяє дива, але й може станцювати гопака чи написати вірш. Тепер приголомшив лисою головою.

Роздивляємось фото, на кого більше схожі: як виглядають батьки Тіни Кароль, Тараса Цимбалюка, Каті Осадчої

Завжди цікаво поміркувати, на кого схожі знаменитості – на тата чи на маму. Сьогодні маємо можливість зіставити фото батьків й остаточно визначитися з цим питанням.

Побачення о 5 ранку й загальний осуд: кохання Тоні Матвієнко та Арсена Мірзояна пройшло чимало випробувань

Їхній заборонений роман розвивався на очах у всієї країни. Учасники талант-шоу Арсен Мірзоян і Тоня Матвієнко не могли приховати почуттів. Але наштовхнулися на осуд, адже чоловік був одружений.

Знаменитості перемістилися в інший світ: як виглядають могили Білоножка, Матвієнко та Чапкіса

Вони мали численну армію шанувальників за життя. Та й тепер, коли нещадна жінка з косою забрала їх в інший світ, про них пам'ятають і відвідують місце останнього прихистку.

Друга вагітність приносить прикрощі: 30-річна Анна Кошмал не може втиснутися ані в штани, ані в спідницю

Відтоді як Анна Кошмал сповістила про те, що перебуває при надії вдруге, акторці довелося зазнати чимало неприємних митей. Щоправда, зірка ставиться до всіх незручностей з оптимізмом.

Павло Зібров чудово провів час з подругою, а Ірина Федишин – з другом: що на це скажуть їхні другі половинки

Павло Зібров та Ірина Федишин – люди глибоко сімейні. Та іноді дозволяють собі прогулянки зовсім не з другими половинками, а зі своїми вірними друзями.