facebook

Готую майже кожен день! Рецепт ніжної і соковитої запіканки з кабачків за 20 хвилин – смачно і без м’яса

Проста, швидка, але дуже смачна запіканка з кабачків ідеально підійде для обіду, чи вечері. Така легка запіканка сподобається всім членам сім'ї.

Сезон кабачків скоро закінчиться, тому поспішіть насолодитися стравами з цього смачного і корисного овоча. Кабачки можна не лише смажити та маринувати. З нього можна робити основні страви.

Пропонуємо до вашої уваги рецепт дуже смачної, легкої і простої у приготуванні запіканки з кабачків. Крім того, така страва являється корисною і її можна їсти на схудненні та давати дітям дошкільного віку.

Необхідні інгредієнти:

  • кабачки – 800 г;
  • вівсяні пластівці – 100 г;
  • яйця – 4 шт;
  • моцарела – 200 г;
  • морква – 1 шт;
  • часник – 3 зуб.;
  • олія – 50 мл;
  • розпушувач тіста – 1 ч.л;
  • сіль, перець за смаком;
  • зелень.

Спосіб приготування:

Кабачки миємо, відрізаємо хвостики і натираємо на крупній тертці. До натертих кабачків додаємо чайну ложку солі, добре перемішуємо і залишаємо на 15- 20 хвилин.

В цей час готуємо інші інгредієнти. Моркву натираємо на крупну тертку. Сир моцарелла також натираємо на крупну тертку і змішуємо все в одній мисці. Туди ж вбиваємо 4 яйця, вливаємо рослинну олію без запаху і вичавлюємо часник. Також додаємо чорний мелений перець і все ретельно перемішуємо. Туди ж додаємо вівсяні пластівці, розпушувач тіста і знову все ретельно перемішуємо.

 Рецепт смачної і соковитої запіканки з кабачків за 20 хвилин
Рецепт смачної і соковитої запіканки з кабачків за 20 хвилин

За цей час кабачки пустять сік, його потрібно відділити, а самі кабачки перекладаємо до інших інгредієнтів. Також до майбутньої запіканки додаємо дрібно нарізану зелень. Ідеально підійдуть кріп, петрушка та зелена цибулю. Солити суміш не потрібно, адже сіль вже є в кабачках. Все ретельно перемішуємо.

Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо кабачкову масу, розрівнюючи її.

 Рецепт смачної і соковитої запіканки з кабачків за 20 хвилин
Рецепт смачної і соковитої запіканки з кабачків за 20 хвилин

Духовку завчасно розігріваємо до температури 180 градусів. Випікаємо запіканку 40-45 хвилин.

Подаємо кабачкову запіканку до столу гарячою.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Друга вагітність приносить прикрощі: 30-річна Анна Кошмал не може втиснутися ані в штани, ані в спідницю

Відтоді як Анна Кошмал сповістила про те, що перебуває при надії вдруге, акторці довелося зазнати чимало неприємних митей. Щоправда, зірка ставиться до всіх незручностей з оптимізмом.

Павло Зібров чудово провів час з подругою, а Ірина Федишин – з другом: що на це скажуть їхні другі половинки

Павло Зібров та Ірина Федишин – люди глибоко сімейні. Та іноді дозволяють собі прогулянки зовсім не з другими половинками, а зі своїми вірними друзями.

“Знайомтесь – Квадробер Григорій”: чверть століття тому Решетнік перевдягався в песика й чудово себе почував

Григорій Решетнік переглянув власні архіви. А коли знайшов світлину, де перевдягнений у костюм песика, ведучий втямив: саме він започаткував моду на квадроберів, адже фото зроблене ще у 2000 році.

“Це мій вибір”: 19-річна донька Олі Полякової Маша вперше розповіла, як мама ставиться до її хлопця

19-річна Маша Полякова, старша донька відомої спавічки Олі Полякової, розповіла про свої стосунки з бойфрендом. Чим займається обранець знаменитої дівчини та як довго тривають стосунки молодих?

Старший син Анатолія Хостікоєва не від Наталії Сумської начудив: уявив себе героєм “Матриці” – вилитий Рівз

42-річний Георгій Хостікоєв вбрався у костюм Нео з "Матриці" й відразу ж відчув себе суперлюдиною. Актор відразу ж вступив у боротьбу з невидимим злом і, схоже, здобув перемогу.

Була дружина, але їй було все одно: Катерина Осадча закрутила таємний роман та завагітніла від жонатого

Історія кохання Юрія Горбунова та Катерини Осадчої не один рік було гучною темою для обговорень серед ЗМІ та прихильників. Чому пара довгий час тримала стосунки у таємниці?