facebook

Густе сливове варення готую з агар-агаром: майже мармелад! Найкращої начинки в пиріжки годі й шукати

Коли осінь наповнює сади соковитими сливами, це ідеальний час для приготування густого сливового варення. Але звичайне варення можна зробити ще цікавішим, додавши до нього агар-агар. 

Цей природний загущувач допомагає створити текстуру, схожу на мармелад, роблячи варення ідеальним для начинки у будь-яку випічку.

Агар-агар, як відомо, отримують з червоних водоростей. Його використовують у кулінарії для приготування желе, мармеладу та інших десертів. На відміну від желатину, цей загущувач швидко застигає навіть при кімнатній температурі та надає стравам щільності.

Інгредієнти

  • 1 кг сливи угорка
  • 0,5 кг цукру
  • 1 столова ложка агар-агару без гірки
  • 100 мл питної води

Приготування

Густе сливове варення з агар-агаром

Сливи, звісно, потрібно промити, розрізати навпіл і видалити кісточки. Потім наріжте половинки на невеликі шматочки, щоб варення вийшло однорідним. Далі помістіть їх в каструлю з товстим дном і засипте цукром. Спочатку просто залиште на 30 хвилин, щоб плоди пустили сік, після чого поставте каструлю на конфорку з середнім вогнем, після чого  доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Тепер зменште вогонь і варіть ще 20-30 хвилин.

В окремій посудині розчиніть агар-агар у 100 мл води й залиште на 5-10 хвилин, щоб він набряк, а тоді нагрійте цю суміш на маленькому вогні, постійно помішуючи, до повного його розчинення. Не доводьте до кипіння!

Коли сливи з цукром стануть густими, влийте розчин агар-агару і добре перемішайте. Варіть ще протягом 5-7 хвилин, а тоді вимкніть конфорку й дайте варенню охолонути при кімнатній температурі. Ви побачите, як воно поступово загусає і стає схожим на мармелад.

Нарешті розлийте масу по стерилізованих банках і закрийте кришками, а надалі постарайтеся зберігати закрутки у прохолодній коморі.

Густе сливове варення з агар-агаром чудово тримає форму, що робить його ідеальною начинкою для випічки. Коли ви використовуєте його для пиріжків, то воно не витікає і не робить тісто мокрим, що точно гарантує вам красиву випічку.

Популярне

Схожі статті

“Знайомтесь – Квадробер Григорій”: чверть століття тому Решетнік перевдягався в песика й чудово себе почував

Григорій Решетнік переглянув власні архіви. А коли знайшов світлину, де перевдягнений у костюм песика, ведучий втямив: саме він започаткував моду на квадроберів, адже фото зроблене ще у 2000 році.

“Це мій вибір”: 19-річна донька Олі Полякової Маша вперше розповіла, як мама ставиться до її хлопця

19-річна Маша Полякова, старша донька відомої спавічки Олі Полякової, розповіла про свої стосунки з бойфрендом. Чим займається обранець знаменитої дівчини та як довго тривають стосунки молодих?

Старший син Анатолія Хостікоєва не від Наталії Сумської начудив: уявив себе героєм “Матриці” – вилитий Рівз

42-річний Георгій Хостікоєв вбрався у костюм Нео з "Матриці" й відразу ж відчув себе суперлюдиною. Актор відразу ж вступив у боротьбу з невидимим злом і, схоже, здобув перемогу.

Була дружина, але їй було все одно: Катерина Осадча закрутила таємний роман та завагітніла від жонатого

Історія кохання Юрія Горбунова та Катерини Осадчої не один рік було гучною темою для обговорень серед ЗМІ та прихильників. Чому пара довгий час тримала стосунки у таємниці?

40-річна TAYANNA розсекретила, скільки пропозицій руки та серця відхилила: є у неї дещо спільне з Ані Лорак

Нині співачці TAYANNA 40 років, і вона не відчуває себе фантастичною жінкою, швидше, самотньою. А були часи, коли перебувала закоханою й щасливою. От тоді й писала такі чудові пісні.

Звичайна жінка під 50: Оля Полякова показала, якою її щоранку бачить Буряковський без макіяжу і зачіски

45-річна співачка Оля Полякова змила грим і показала, якою щоранку її бачить чоловік Вадим Буряковський. Без макіяжу жінка виглядає не так свіжо та яскраво.