87-річна Ада Роговцева вразила правдою про своє життя: “Я пройшла паралічі, ампутації, сухоти, раки, голод”

Аді Роговцевій 87 років. Акторка продовжує виходити на сцену й радувати прихильників чудовою грою. Натомість коли пригадує пережите, іноді здається, що все це відбувалося не з нею.

Ада Роговцева зустрілася з Олексієм Сухановим. Говорили багато про що – уроки історії, розчарування в людях, ставлення до питань життя й смерті. Звісно, торкнулися й особистих питань.

Ада Роговцева пригадала найтяжчі моменти життя

Коли пан Олексій поцікавився, в які часи хотіла б народитися Ада Миколаївна – у своєму 37 році чи в сьогоденні, народна артистка обрала другий варіант. Згадуючи минулі часи, приголомшила журналіста зізнанням:

“Я пройшла страшне – паралічі, ампутації, сухоти, раки, голод двічі”.

Усе це сталося з її рідними в роки війни й не тільки. Сам голод Ада Роговцева не пам’ятає, а от як батьки бідкалися, що нічим нагодувати дітей, у пам’яті закарбувалося назавжди. Свої спогади знаменитість описала в книжці. Нині, коли іноді гортає сторінки, дивується:

“Невже це про мене?! Та це, мабуть, не я”.

Ада Миколаївна не може сказати, що в неї було щасливе дитинство чи щаслива юність. Коли Суханов відзначив, що в нього залишилися спогади про наповнене дитинство, Роговцева відзначила, що він не знав про те, що в колгоспі людям не видавали паспорти й не платили зарплати, а ставили лише палички. А скільки було таборів та цензури?! Стус, Горська, Чорновіл та інші жерти комуністичного режиму.

Ада Роговцева пригадала найтяжчі моменти життя

Щодо наповненості власного життя пані Ада відзначила, що була відмінницею, вступила до інституту без будь-якого блату. Батьки, звісно, мріяли про університет для доньки, а вона обрала театральний. І їй ніхто нічого не забороняв.

З 1 курсу студентка почала зніматися в кіно. У 23 роки стала заслуженою артисткою, в 30 – народною артисткою України, а в 42 роки – вже народною артисткою радянського союзу. Здавалося б, мала обожнювати соціалістичний лад, який так чудово до неї поставився.

Та коли їй кажуть, що радянська влада їй стільки дала, а вона її не любить, то Ада Миколаївна неодмінно відказує: “А я їй нічого?! А я ж жила…” І пригадує, як батька її чоловіка розстріляли лише за те, що був священником та проводив богослужіння українською мовою. А його дружина змушена була змінити сину Костю Волощуку прізвище з українського на російське Степанков, щоб відвести від нього удар.

Популярне

Схожі статті

Женя Кот замилував світлинами з донькою: 2-місячна власниця хати з басейном, що будують зіркові батьки

Життя одного з найвідоміших хореографів України, Жені Кота, разом із його дружиною Наталією Татарінцевою, змінилося кардинально два місяці тому, коли на світ з'явилася їхня донечка Леля.

“Можна копита відкинути”: 35-річна Ксенія Мішина назвала причину, чому останнім часом так багато працює

Українська актриса Ксенія Мішина зізналась, що останнім часом дуже багато працює. Як виявилось, робить вона це не для себе та навіть не для власного сина Платона.

Наталія Могилевська – мати двох, дружина і справжня господиня: рецепт шарлотки від української співачки

Відома українська співачка Наталія Могилевська розповіла, як готує яблучну шарлотку для своїх рідних. Зірка зізналась, що має фірмовий рецепт, який подобається всім.