Поки варю це варення, діти з кухні не виходять: сливу в шоколаді закриваю так, як мама це робила в 90-х

Погодьтеся, сливи та шоколад — це ідеальний дует для осінніх ласощів. А тепер уявіть варення, яке поєднує в собі ніжні сливи, пікантну апельсинову нотку та оксамитову гіркуватість чорного шоколаду.

Поки варите це диво, аромат у вашій кухні буквально змушує всіх збиратися на дегустацію ще до готовності.

Інгредієнти

  • 2,5 кг слив без кісточок (найкраще використовувати угорку)
  • 1,5 кг цукру
  • Цедра апельсина з 1 штуки
  • 50 г какао
  • 50 г чорного шоколаду (бажано з високим вмістом какао — 70%)
  • 1 пакет (10 г) ванільного цукру
  • 1 столова ложка соди на 1 л води (для замочування слив)

Приготування

Варення зі сливи в шоколаді

Для початку виберіть стиглі, але не переспілі сливи. Найкраще підійде сорт угорка — вони мають приємну текстуру та достатньо щільні, щоб зберігати форму після варіння. Ретельно вимийте фрукти, розріжте їх навпіл і видаліть кісточки.

Далі розчиніть 1 столову ложку соди у 1 літрі холодної води. Покладіть сливи в цей розчин на 3 години. Така процедура допоможе зберегти їхню форму під час варіння, запобігаючи їхньому перетворенню на кашу. Після замочування фрукти ретельно промийте під проточною водою.

Пересипте сливи в каструлю з товстим дном. Додайте весь цукор і дайте настоятися 2-3 години, щоб вони пустили сік. Потім поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння, помішуючи. Коли закиплять, варіть 10 хвилин, знімаючи пінку. Вимкніть вогонь і залиште охолонути на 5-6 годин (або можна — на ніч). Потім знову доведіть масу до кипіння і готуйте ще 10 хвилин, знімаючи піну. Дайте варенню охолонути вдруге, ще на 5-6 годин.

Після того ще раз доведіть варення до кипіння, а тоді всипте натерту апельсинову цедру, какао-порошок і ванільний цукор. Ретельно перемішайте. На при кінці покладіть чорний шоколад. Варіть ще 10 хвилин, постійно помішуючи.

Після цього варення готове до розливання по стерилізованих банках. Закрийте кришками й дайте охолонути при кімнатній температурі. Надалі зберігайте в прохолодному місці до зими. Воно стане відмінним доповненням до млинців, тостів або навіть як основа для десертів.

Популярне

Схожі статті

“Більше 10 місяців не бачив моє сонечко!”: старший син Андрія Джеджули поряд, тепер і з донькою зустрівся

Врешті й до Андрія Джеджули дійшла ця радісна подія. Шоумен не бачив молодшу донечку більш як 10 місяців. Урешті довгоочікувана зустріч відбулася. Обоє – тато й доня – були на вершині щастя.

“Як дороге вино – з віком стають лише гарнішими”: Ротару, Білозір, Кудлай довели, що старості не існує

Одні, діставшись пенсійного віку, крехтять і весь час скаржаться на здоров'я, а інші на болячки не зважають. Ротару, Білозір, Кудлай саме з тієї категорії, що з роками не старішають, а навпаки.

А для Віктора Павліка вона королева: 30-річна Катерина Репяхова досі має “неідеальне тіло” після пластики

Тоді як старший на 28 років за дружину Віктор Павлік вважає Катю Репяхову ідеальною красунею, блогерка вирішила продемонструвати свої невдалі ракурси. Краще б вона цього не робила!