За цукерками до магазину не ходжу: беру какао, горішки та насіння – так смачно, що не можна відірватися

Якщо набридли магазинні цукерки, можна зробити ласощі власноруч. Ніяких особливих продуктів не потрібно. Достатньо буде горішків, насіння та порошку какао. Вийде смачно й водночас корисно.

Вам знадобиться:

  • 50 г какао;
  • 80 г цукру;
  • 80 мл вершків;
  • 60 г вершкового масла;
  • 50 г насіння льону;
  • 50 г гарбузового насіння;
  • 50 г волоських горіхів.
Домашні цукерки з насінням та горіхами

Щоб приготувати смачні домашні цукерки, викладіть насіння льону, гарбуза та волоські горіхи в чашу блендера. Не обов’язково обирати саме цей набір. Можете замінювати інгредієнти на інші за потреби. Подрібніть суміш, щоб вийшла дрібна крихта.

Домашні цукерки з насінням та горіхами

У сотейник всипте какао й цукор. Трішки какао-порошку залиште на блюдці для обмащування цукерок. Додайте вершки 20-30% жирності й перемішайте. Поставте на середній вогонь. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Щойно з’являться перші бульбашки, відразу ж зніміть з плити.

Домашні цукерки з насінням та горіхами

Додайте у гарячу шоколадну суміш вершкове масло. Розмішуйте, допоки воно повністю не розчиниться. Маса стане рідкішою, це не страшно. Додайте подрібнене насіння та горіхи. Ретельно перемішайте.

Тепер суміш навпаки загусне й стане в’язкою. Винесіть її на балкон, якщо на дворі зимно. Або поставте в холодильник. Коли напівфабрикат прохолоне, з нього легше буде робити цукерки.

Домашні цукерки з насінням та горіхами

Якщо залишається рідкуватим, додайте ще трішки подрібнених зерняток. Сформуйте круглі кульки завбільшки з волоський горіх. Обваляйте їх у залишках какао.

Викладіть цукерки на блюдо і відправте до холодильника, щоб застигли. Бажано брати жирні вершки для приготування цукерок. Але у цьому разі зважте, що солодощі вийдуть калорійнішими.

Популярне

Схожі статті

Стало відомо, хто придумав загадковий образ Клавдії Петрівни: автор любить українську літературу

Іноді несподіваним чином пізнаєш для себе щось нове. Як от образ загадкової Клавдії Петрівни, під псевдонім якої тривалий час успішно виступала Соломія Опришко.

Хто наразі став талісманом Тоні Матвієнко: сивочолий Мірзоян спостерігає за романом з Романом своєї дружини

Світ шоу-бізнесу завжди потребує сенсацій, і життя зірок неминуче опиняється під прицілом журналістів та фанатів. Кожен крок, погляд чи навіть випадкова зустріч можуть перетворитися на гарячу новину.

Шукала простий рецепт смачної здоби. Знайшла, спробувала, оцінила на всі 100: рогалики з яблуками у духовці

Часто хочеться напекти здобних смаколиків, але не всі рецепти здоби ідеальні. Сьогодні пропонуємо вам приготувати яблучні рогалики з тіста, яке вам точно сподобається.