Паличка-виручалочка: універсальна зимова заготівля з моркви, яку використовую для супу, намазок і соусів!

Кожна господиня має приготувати таку заготівлю на зиму. Річ у тім, що консервація допоможе значно полегшити побут і готувати супи й інші страви в рази швидше.

Така універсальна заготівля припаде до смаку кожній господині – не тільки тим, що має неперевершений аромат і присмак, але й завдяки тому, що врятує при різних життєвих обставинах. Чи хочете ви приготувати суп, чи готуєтесь зустрічати гостей тостами з намазкою – у всьому допоможе така домашня консервація з морквою, яку можна приготувати на своїй кухні за лічені хвилини.

Як приготувати морквяну заготівлю

Для заготівлі потрібно 2,5 кілограми моркви, стільки ж болгарського перцю та 2 кілограми помідорів. Крім того, знадобиться 1 склянка рослинної олії та 1 склянка цукру. Солі потрібно 2 столові ложки з гіркою, а чорного перцю – 30 горошин. 6 лаврових листків та 1 склянка столового оцту потрібні для маринаду.

Для початку наріжте помідор на часточки та пропустіть його через блендер чи м’ясорубку. На тертці для овочів потрібно натерти моркву. Болгарський перець очистьте та наріжте соломкою, а потім у каструлю відправте томат, сіль із цукром, олію та доведіть все до кипіння. Закиньте туди ж моркву.

Господині розповіли, як приготувати на зиму морквяну заготівлю для супів, соусів і намазок
Господині розповіли, як приготувати на зиму морквяну заготівлю для супів, соусів і намазок

Перемішайте отриману суміш і продовжуйте варити її під кришкою. Після закипання зменште вогонь і тушкуйте овочі протягом 10 хвилин. Далі додайте чорний перець горошком, лавровий лист і добре все перемішайте. Туди ж додайте болгарський перець.

Після цього варіть отриману масу до повторного закипання, а після цього продовжуйте готувати її на помірному вогні ще 7 хвилин. Додайте туди оцет, доведіть до кипіння. У попередньо простерилізовані банки викладіть гарячу масу. Якщо боїтесь, що банки тріснуть – підкладіть під низ лезо ножа.

Господині розповіли, як приготувати на зиму морквяну заготівлю для супів, соусів і намазок
Господині розповіли, як приготувати на зиму морквяну заготівлю для супів, соусів і намазок

Накрийте все стерильними кришками та добре їх закрутіть. Банки потрібно перевернути та поставити їх на кришки. Накрийте все теплою ковдрою та залиште до повного остигання.

Популярне

Схожі статті

“Як дороге вино – з віком стають лише гарнішими”: Ротару, Білозір, Кудлай довели, що старості не існує

Одні, діставшись пенсійного віку, крехтять і весь час скаржаться на здоров'я, а інші на болячки не зважають. Ротару, Білозір, Кудлай саме з тієї категорії, що з роками не старішають, а навпаки.

А для Віктора Павліка вона королева: 30-річна Катерина Репяхова досі має “неідеальне тіло” після пластики

Тоді як старший на 28 років за дружину Віктор Павлік вважає Катю Репяхову ідеальною красунею, блогерка вирішила продемонструвати свої невдалі ракурси. Краще б вона цього не робила!

Довге волосся та стрункий стан: Святослав Вакарчук пригадав, як виглядала його мати 49 років тому й сьогодні

Відомий український артист за роки свого життя встиг прославитись на всю країну. Як виглядає найголовніша жінка в його житті, яка народила та виховала зірку?