Оладки без борошна! 1 склянка кефіру, 2 яйця і ціла гора смакоти готова: простий і швидкий рецепт

Смачні, пухкі і не вбирають олію під час смаження – саме такими виходять оладки за цим рецептом. Найцікавіше, що готуються вони без грама борошна.

Пухкі і ніжні оладки у багатьох асоціюються з дитинством. Їх часто готувала мама на сніданок і подавала до столу разом зі сметаною та варенням.

Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний рецепт оладок, які своїм смаком повернуть вас у дитинство. Оладки за цим рецептом не лише смачні, а й цікаві та незвичайні. Справа в тому, що готуються вони без грама борошна. Замість борошна у рецепті додається манна крупа.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 50 г;
  • кефір – 250 мл;
  • сіль – дрібка;
  • сода – 1 ч.л;
  • ванільний цукор – 1 ч.л;
  • манна крупа – 350 г;
  • олія – 3 ст.л + олія для смаження.

Спосіб приготування:

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор, ваніль і змішуємо вінчиком до однорідності. Далі в яєчну суміш вливаємо кефір і зверху додаємо соду. Знову перемішуємо. Наступним етапом – всипаємо манну крупу і все ретельно перемішуємо. Накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо на 20-30 хвилин.

Рецепт пухких і дуже смачних оладок без грама борошна
Рецепт пухких і дуже смачних оладок без грама борошна

Як сплине час, додаємо до тіста рослинну олію, ще раз добре все перемішуємо і відправляємся смажити оладки. Смажити оладки потрібно на розігрітій пательні з невеликою кількістю рослинної олії. Викладаємо тісто на сковорідку столовою ложкою і смажимо на середньому вогні до золотистості з двох сторін. Кришкою сковорідку накривати не потрібно.

Рецепт пухких і дуже смачних оладок без грама борошна
Рецепт пухких і дуже смачних оладок без грама борошна

Готові оладки подаємо до столу гарячими. Вони відмінно смакують зі сметаною, джемом, медом та згущеним молоком.

Варто додати, що такі оладки смачні не тільки в гарячому, а й в холодному вигляді, тому їх можна брати з собою в якості перекусу на роботу та давати дітям у школу. Оладки мають приємний смак і ніжну текстуру.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Як дороге вино – з віком стають лише гарнішими”: Ротару, Білозір, Кудлай довели, що старості не існує

Одні, діставшись пенсійного віку, крехтять і весь час скаржаться на здоров'я, а інші на болячки не зважають. Ротару, Білозір, Кудлай саме з тієї категорії, що з роками не старішають, а навпаки.

А для Віктора Павліка вона королева: 30-річна Катерина Репяхова досі має “неідеальне тіло” після пластики

Тоді як старший на 28 років за дружину Віктор Павлік вважає Катю Репяхову ідеальною красунею, блогерка вирішила продемонструвати свої невдалі ракурси. Краще б вона цього не робила!

Довге волосся та стрункий стан: Святослав Вакарчук пригадав, як виглядала його мати 49 років тому й сьогодні

Відомий український артист за роки свого життя встиг прославитись на всю країну. Як виглядає найголовніша жінка в його житті, яка народила та виховала зірку?