Я так його і називаю: найсмачніший салат з буряка. Готую кожні вихідні, бо домашні обожнюють – рецепт

Зі звичайного буряка можна приготувати дуже смачний салат, який можна подавати навіть на святковий стіл. Салат ситний, ніжний і оригінальний.

Буряк – смачний і дуже корисний овоч, який рекомендують споживати людям різного віку. Буряк нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, добре впливає на серцево-судинну систему та попереджає передчасне старіння.

Крім того, що буряк дуже корисний, він ще й смачний. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний салат з буряком і куркою. Такий салат можна готувати як на кожен день, так і на свято.

Необхідні інгредієнти:

  • буряк – 400 г;
  • куряче філе – 150 г;
  • твердий сир – 50 г;
  • грецькі горіхи – 30 г;
  • часник – 1-2 зуб.;
  • сметана – 3 ст.л;
  • сіль, перець за смаком;
  • зелень.

Спосіб приготування:

Куряче філе потрібно завчасно відварити у підсоленій воді. Варіть філе не більше 20 хвилин і залиште його охолоджуватися в бульйоні. Тоді курка вийде соковитою і ніжною.

Також завчасно відварюємо або запікаємо буряк до готовності і охолоджуємо. Смачніше буде, якщо буряк саме запекти. Тоді він має більш насичений і яскравий смак. Натираємо буряк на крупній тертці і відправляємо в салатник. Туди ж кубиком кришимо куряче філе.

Рецепт дуже смачного і ніжного салату з буряка
Рецепт дуже смачного і ніжного салату з буряка

Твердий сир тремо на крупну тертку і додаємо до салату. Обирайте сир з яскравим вершковим смаком.

Грецькі горіхи підсушіть на пательні, подрібніть, щоб були крупні шматочки і відправте в салатник.

Для заправки змішайте сметану з вичавленим часником, сіллю і чорним перцем. Готовим соусом заправляємо салат. Також за бажанням можна додати дрібну нарізану зелень. Ідеально підійдуть кріп, петрушка та кінза.

Готовий салат виходить соковитим, ніжним і пікантним за рахунок часнику у соусі. Всі інгредієнти у цій страві ідеально поєднуються між собою.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Як дороге вино – з віком стають лише гарнішими”: Ротару, Білозір, Кудлай довели, що старості не існує

Одні, діставшись пенсійного віку, крехтять і весь час скаржаться на здоров'я, а інші на болячки не зважають. Ротару, Білозір, Кудлай саме з тієї категорії, що з роками не старішають, а навпаки.

А для Віктора Павліка вона королева: 30-річна Катерина Репяхова досі має “неідеальне тіло” після пластики

Тоді як старший на 28 років за дружину Віктор Павлік вважає Катю Репяхову ідеальною красунею, блогерка вирішила продемонструвати свої невдалі ракурси. Краще б вона цього не робила!

Довге волосся та стрункий стан: Святослав Вакарчук пригадав, як виглядала його мати 49 років тому й сьогодні

Відомий український артист за роки свого життя встиг прославитись на всю країну. Як виглядає найголовніша жінка в його житті, яка народила та виховала зірку?