Мій пиріг з секретом, яким залюбки поділюся з вами: тісто на молоці, а варення вниз ніколи не опадає

Якщо не хочете місити тісто, а пирога з варенням усе ж кортить скуштувати, скористайтеся цим простеньким рецептом. Зробите все правильно, то варення залишиться всередині й не витече.

Вам знадобиться:

  • 200 г борошна;
  • 100 мл молока;
  • 120 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 80 мл олії;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • 300 г варення.
Заливний пиріг зі сливовим варенням

Щоб приготувати заливний пиріг зі сливовим варенням, треба скористатися однією порадою. Тоді варення не опуститься донизу, а залишиться в середині випічки й смакуватиме до чаювання з друзями чи родиною.

Заливний пиріг зі сливовим варенням

Пиріг виходить м’якеньким, пористим. Починайте готувати з тіста. Задля цього у миску просійте 200 г борошна. Розпушувач теж пропустіть крізь сито. Перемішайте сухі інгредієнти.

Тепер в іншу мисочку вбийте яйця та всипте цукор. Ще додайте дрібку солі й збийте вінчиком. Коли маса набуде однорідності, акуратно влийте молоко та олію. Ретельно перемішайте.

Заливний пиріг зі сливовим варенням

Починайте додавати борошно з розпушувачем частинами. Кожну порцію вмішуйте в яєчну масу, лише після цього додавайте наступну. Має вийти тісто, що за консистенцією нагадує густу сметану.

Розділіть його на 2 рівні частини. Візьміть форму 27х15 см. Вистеліть її пергаментом. Змастіть низ і боки олією. Вилийте половину тіста й розрівняйте верх. Поставте у духовку, розігріту до 200 градусів. Увімкніть, щойно почнете роботу.

Заливний пиріг зі сливовим варенням

Витримайте 10 хвилин. Після цього дістаньте з духової шафи. Викладіть варення. Можете брати сливове, абрикосове, вишневе – будь-яке без кісточок. Легенько розподіліть по нижньому підсушеному коржу, не доходячи до країв на 1-2 см.

Вилийте другу частину тіста, розрівняйте і поверніть до духовки. Виставте 180 градусів. Запікайте 40 хвилин. Коли пиріг із варенням прохолоне, розріжте його на порційні шматочки й подавайте до столу.

Популярне

Схожі статті

“Як дороге вино – з віком стають лише гарнішими”: Ротару, Білозір, Кудлай довели, що старості не існує

Одні, діставшись пенсійного віку, крехтять і весь час скаржаться на здоров'я, а інші на болячки не зважають. Ротару, Білозір, Кудлай саме з тієї категорії, що з роками не старішають, а навпаки.

А для Віктора Павліка вона королева: 30-річна Катерина Репяхова досі має “неідеальне тіло” після пластики

Тоді як старший на 28 років за дружину Віктор Павлік вважає Катю Репяхову ідеальною красунею, блогерка вирішила продемонструвати свої невдалі ракурси. Краще б вона цього не робила!

Довге волосся та стрункий стан: Святослав Вакарчук пригадав, як виглядала його мати 49 років тому й сьогодні

Відомий український артист за роки свого життя встиг прославитись на всю країну. Як виглядає найголовніша жінка в його житті, яка народила та виховала зірку?