Без цукру, масла та борошна: такої смачної запіканки раніше ніколи не куштувала – суцільна ніжність за 40 хв

Якщо хочеться поласувати чимось дуже сирним, спробуйте цей рецепт запіканки. Замість цукру у ній згущене молоко, а роль борошна виконує крохмаль. Виходить цікава структура та ніжний смак.

Вам знадобиться:

  • 400 г кисломолочного сиру;
  • 300 мл згущеного молока;
  • 3 яйця;
  • 2 ст.лож. крохмалю;
  • 1 дрібка солі.
Сирна запіканка на згущеному молоці

Сирну запіканку робитимемо таким чином. У глибоку мисочку вбийте яйця. Всипте сіль. Збивайте масу міксером до появи густої піни. Після цього починайте потроху підливати згущене молоко, не припиняючи збивати. Коли суміш стане однорідною, додайте крохмаль та кисломолочний сир. Перебийте масу зануреним блендером.

Сирна запіканка на згущеному молоці

Духовку увімкніть, коли почнете готувати тісто. Виставте 180 градусів. Форму для випікання вистеліть пергаментом. Перелийте сирну масу й відправте у гарячу духову шафу. За 35-40 хвилин сирна запіканка на згущеному молоці буде готова.

Сирна запіканка на згущеному молоці

За бажанням, біле згущене молоко можете замінити на варене, тоді колір готової страви буде доволі незвичним. Замість крохмалю можете застосувати манку чи ванільний пудинг, але у такому разі запіканка буде стандартною, а ми хочемо досягнути іншого відтінку смаку.

Сирна запіканка на згущеному молоці

Тож краще від рецепта не відхилятися. Якщо є час повозитися, то в яйцях відділіть жовтки від білків. Жовтки збивайте разом зі згущівкою. А білки збийте міксером окремо. Має вийти густа біла піна. Потім дуже акуратно вмішайте їх у підготовлене тісто.

Робіть це силіконовою лопаткою рухами зверху вниз, щоб вони не опали. Випікайте сирну запіканку до появи рум’яної скоринки. Після чого перекладіть на блюдо, наріжте на порційні шматочки й подавайте до чаю, молока чи кави.

Популярне

Схожі статті

Як виглядають діти Слави Фролової з “Україна має талант”: одну дитину втратила, а дорослий син має діагноз

Зірка СТБ, колишня суддя шоу "Україна має талант" Слава Фролова має непростий досвід материнства. Жінка має дорослого сина та маленьку доньку, яких вона майже не показує на публіку.

Відкрию один секрет, щоб квашена капуста стала соковитою і хрумкою: їмо всю зиму й нікому не набридає

Зробити вдома квашену капусту набагато простіше, ніж вам здається. Виділіть годинку й отримаєте таку кількість хрумкого салату, що вистачить на цілий місяць. До всього це ще й корисно.

Побудувала красиве життя з Меладзе: інші зірки вже потухли, а Альбіна Джанабаєва у 45 виглядає на мільйон

З усіх "віагрянок" Альбіна Джанабаєва протрималася найдовше. А все тому, що у співачки трапився роман із братом продюсера гурту Валерієм Меладзе. Жінка й у свої 45 років виглядає просто суперово.