Відкрию один секрет, щоб квашена капуста стала соковитою і хрумкою: їмо всю зиму й нікому не набридає

Зробити вдома квашену капусту набагато простіше, ніж вам здається. Виділіть годинку й отримаєте таку кількість хрумкого салату, що вистачить на цілий місяць. До всього це ще й корисно.

Вам знадобиться:

  • 2,8 кг білокачанної капусти;
  • 1 велика морквина;
  • 3 ч.лож. морської солі;
  • 1 ст.лож. кмину.
Квашена капуста як у бабусі

Щоб приготувати корисну й смачну страву – квашену капусту, треба врахувати кілька важливих моментів. З капустини зніміть верхні листочки. Промийте голівку під краном. Просушіть.

За допомогою спеціальної терки – шатківниці – подрібніть капусту. Можете скористатися спеціальною насадкою на м’ясорубку. Тоді процес узагалі прискориться. Морквину обчистьте, вимийте і натріть на звичайній тертушці з великими отворами.

Квашена капуста як у бабусі

Розстеліть на столі великий лист целофану чи складіть інгредієнти у велику миску. Щоб наша капустка вийшла хрумкою, додавайте не звичайну кам’яну сіль, а морську. До того ж всипте трішки кмину.

Все ретельно перемішайте і помніть, щоб капуста почала пускати сік. Спробуйте на сіль. Можливо, захочеться додати ще трішки. Перекладіть майбутній салат у 3-літрову банку. Тугенько утрамбуйте.

Квашена капуста як у бабусі

Слоїк із капустою поставте в глибоку миску, оскільки буде виділятися сік. Затягніть горлечко марлею і залиште за кімнатної температури на 3 дні. Щодня знімайте марлечку та робіть ножем проколи до самого дна слоїка.

Квашена капуста як у бабусі

Це потрібно робити, щоб випустити гази. У такому разі наша капусточка позбудеться гіркоти. Сік, що перелився, можете заливати назад у банку. Щойно сік перестане пінитися й стане прозорим та з’явиться специфічний запах квашенини, значить, капуста готова.

Переставте банку у холодильник чи винесіть на балкон, щоб зупинити процес бродіння. Спробуйте зробити квашену капусту самостійно та переконайтеся, що цей смак абсолютно не такий, як у покупної маринованої.

Популярне

Схожі статті

Ви забудете про сирники. Без клопоту і проблем: миттєвий сирний сніданок – кулінарний рецепт від 1 хвилини

Всього за 3 хвилини можна приготувати смачний і поживний сніданок у мікрохвильовці. З пачки кисломолочного сиру і одного яйця у вас вийде відмінна сирна запіканка.

Як зараз виглядає ексдружина Володимира Кличка, яка покинула його з донькою: не та красуня, що раніше

35-річна американська акторка Гайден Панеттьєрі, яка являється колишньою Володимира Кличка і матір'ю його єдиної дитини, за останні роки помітно змінилася.

Рецепт цього тіста здійняв купу галасу: пиріжки з нього виходять неймовірно смачними, повітряними та пухкими

З таким тістом будь-яка випічка вийде пухкою, ніжною і дуже повітряною. Потрібно знати лише один секрет, щоб дріжджове тісто вийшло ідеальним.