Не “Шуба”, в рази смачніше! Вся сім’я підсіла на цей салат з буряком без оселедця: дуже ніжний і соковитий

Спробуйте приготувати цей салат з буряком і ви більше ніколи не будете робити класичну "Шубу". Салат виходить ніжним, соковитим і нереально смачним.

“Шуба” – класичний салат з оселедцем і буряком, який готували ще наші бабусі. Якщо в 90-х цей салат був зіркою будь-якого святково столу, то зараз він є більш буденною і звичною стравою.

Крім класичного рецепту “Шуби” є багато інтерпретацій цього салату. Пропонуємо до вашої уваги один із варіантів приготування цього салату без оселедця. Такий салат підійте людям, які не їдять риби, або ж всім любителям смачненького, бо страва дійсно виходить відмінною.

Такоє такий салат можна готувати в піст. В такому випадку з рецепта потрібно прибрати сир і використовувати пісний майонез.

Необхідні інгредієнти:

  • буряк – 2 шт;
  • картопля – 3-4 шт;
  • морква – 2 шт;
  • морська капуста – 400 г;
  • адегейський сир – 200 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • майонез.

Спосіб приготування:

Овочі потрібно зарання відварити, або запекти до готовності і охолодити. Смачніше буде, якщо овочі саме запекти, тоді вони матимуть більш насичений смак.

Картоплю очищаємо і натираємо на крупній тертці. додаємо до картоплі столову ложку олії (щоб вона не злипалася), дрібку солі та чорного перцю. Все ретельно перемішуємо і викладаємо першим шаром на тарілку для салату.

Зверзу змащуємо картоплю двома ложками майонезу.

Далі натираємо моркву і робимо все те ж саме що з картоплею: додаємо сіль, перець, трохи олії і викладаємо наступним шаром на картоплю. Моркву також змащуємо майонезом.

Рецепт смачного і соковитого салату з буряком, який замінить Шубу
Рецепт смачного і соковитого салату з буряком, який замінить Шубу

Наступним шаром викладаємо мариновану морську капусту, а на капусту – шар натертого на крупну тертку адегейського сиру. Цей шар змащуємо щедрим шаром майонезу.

Рецепт смачного і соковитого салату з буряком, який замінить Шубу
Рецепт смачного і соковитого салату з буряком, який замінить Шубу

Далі натираємо буряк, додаємо до нього сіль, перець і викладаємо завершальним шаром на салат. Змащуємо буряк майонезом і прикрашаємо салат за власним розсудом.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Давно втратила совість”: Ані Лорак зганьбилася на концерті через спідницю, яка постійно підстрибувала

Ані Лорак вирізняється особливістю потрапляти у незручні ситуації. Ось і цього разу вбралася на концерт так, що подружці Лєрі Кудрявцевій стало соромно, і вона змушена була рятувати становище.

Альбіна Джанабаєва показала 3-річну доньку від Валерія Меладзе: вже говорить і виступає на камеру (Фото)

Екс-учасниця гурту "Віа Гра" Альбіна Джанабаєва показала, як зараз виглядає її 3-річна донька від Меладзе. Дівчинка росте дуже харизматичною і артистичною.

Тіну Кароль назвали “стервом”, а Потапа – зарозумілим: спливла правда про їхню поведінку на “Голосі країни”

Молодий співак DIBROVA, який був учасником "Голосу країни" розповів, якими в реальному житті є Тіна Кароль та репер Потап. Артист залишився розчарованим у тренері, якого він обрав на проєкті.