Не робіть банальних помилок! Як правильно додавати соду в тісто, щоб випічка піднялася і тісто було пухким

В одних господинь тісто виходить як пух – м'яке та легке. Інші, як не стараються, отримують у підсумку важку випічку, яку ніхто не бажає їсти. А все тому, що неправильно додають соду.

Щоб вареники, оладки, пиріг чи тортик вийшли пишними та ніжними на смак, господині частенько додають у тісто харчову соду. Та от біда! Далеко не всі знають, що її потрібно при цьому гасити оцтом. Як це правильно робити?

Звісно, розпушити тісто можна за допомогою дріжджів чи пекарського порошку. Та сьогодні навчимося правильно застосовувати звичайну соду. Цей інгредієнт впливає на випічку двічі. Спочатку створює бульбашки газу в сирому тісті. Потім під час його прогрівання відбувається другий етап розпушування.

Як правильно додавати соду в тісто й гасити її оцтом

Якщо доливати оцет у ложку з содою, то й реакція відбудеться в ложці, а не в самому тісті. Отже, не варто очікувати підняття випічки в процесі приготування. Кислота просто нейтралізує процес розпушування.

Тож спочатку всипте соду в інгредієнти, допоки не додали борошно. А потім уже поливайте її оцтом. Відразу ж починайте перемішувати. У такому разі відбудеться потрібна нам реакція, й пухирці вуглекислого газу залишаться в тісті, а не в ложці.

Як правильно додавати соду в тісто й гасити її оцтом

Можна діяти трішки іншим чином. Соду змішайте з сухими інгредієнтами, а оцет додайте до рідких. Коли почнете з’єднувати їх між собою, з’являться такі необхідні нам бульбашки.

Якщо у тісто закладаєте у достатній кількості кисле молоко, сметану чи лимонний сік, то вливати оцет нема потреби. Кислота, що міститься у цих продуктах, чудово погасить соду, а оладки чи пончики вийдуть доволі пишними. Сподіваємося, тепер у вас не буде проблем із тістом – воно завжди вдаватиметься.

Популярне

Схожі статті

Що відомо про особисте життя Тіни Кароль після втрати Євгена Огіра: приховує коханців не просто так

Останні 10 років Тіна Кароль ретельно приховує своє особисте життя. Та чи дійсно співачка весь цей час залишається самотньою, чи це лише частина сценічного образу?

Як виглядають троє дітей Сергія Притули від різних мам: син виріс його копією, а доньки схожі не на нього

Український телеведучий та головний волонтер України Сергій Притула – багатодітний батько. Від першого шлюбу чоловік має сина, а від другого – двох доньок.

Сергій Жадан повідомив про горе в сім’ї і приймає співчуття від усіх, крім Христини Соловій: “Померла вночі”

Відомий український поет і музикант Сергій Жадан повідомив про непросту для себе подію. Не стало його близької родички, яка була йому другою матір'ю.