Мафіни без цукру з перезрілих бананів: ці смачні кекси готуються дуже просто всього за 25 хвилин

Не треба викидати перезрілі банани. Їх можна використати для приготування мафінів. А оскільки плоди дуже солодкі, то навіть цукор у випічку додавати не доведеться. Смак неперевершений!

Вам знадобиться:

  • 2 яйця;
  • 2 банани;
  • 200 г борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 30 г родзинок;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 ч.лож. розпушувача.
Бананові мафіни без цукру

Приготувати бананові мафіни під силу навіть господині, яка ніколи не займалася випічкою. Розпочинати корисно саме з цього рецепту. Бананові кекси обов’язково вдадуться, а рідня подивується вашим кулінарним талантам.

Бананові мафіни без цукру

Вбийте яйця у глибоченьку мисочку. Трішки збийте вінчиком. Підсоліть і ще збийте. Перестиглі банани позбавте від шкуринки. Виделкою розімніть м’якоту, щоб вийшло пюре. Додайте його до яєць.

Бананові мафіни без цукру

Борошно змішайте з розпушувачем і просійте крізь сито. Починайте потроху додавати до яєчно-бананової маси, ретельно розмішуючи кожну порцію до однорідності. Вершкове масло розтопіть, дайте трішки прохолонути й вмішайте у тісто.

Родзинки залийте окропом і відставте на 5 хвилин, щоб набрякли. Після цього воду злийте, а ягоди просушіть. Додайте їх до тіста й перемішайте, щоб рівномірно розповсюдилися.

Бананові мафіни без цукру

Замість родзинок можна використати чорнослив, курагу чи будь-які інші сухофрукти. Їх теж бажано потримати в окропі, а потім просушити й порізати на невеликі шматочки. Після цього вмішати в тісто.

Розкладіть тісто по формочках, не докладаючи до самого верху, бо вони зростатимуть. Духовку розігрійте до 180 градусів. Поставте наші мафіни випікатися. На це піде 25 хвилин. Якщо вам видається, що верх бананових кексів недостатньо підрум’янився, можете потримати в духовій шафі ще 2-3 хвилини.

Популярне

Схожі статті

“З малюком все добре”: Ектор Хіменес-Браво доповів, як проходить його батьківство та показав “синочка”

Відомий український кулінар Ектор Хіменес-Браво розповів про поповнення у своїй родині. Знаменитість поділився, як здоров'я в його малюка Бубіка.

Не змогла стати як матір: як склалося життя доньки Ольги Сумської, яка не виправдала очікувань українців

Старша донька Ольги Сумської Антоніна має татуся-росіянина Євгена Паперного. За іронією долі чоловік мешкає у Києві, тоді як його кровиночка неначе відчула поклик предків і подалася на Північ.

67-річна Світлана Білоножко розкрила правду про зради свого чоловіка Віталія: “Це ж буває і випадково”

Відома українська співачка Світлана Білоножко вперше заговорила про подружню невірність свого чоловіка Віталія. Зірка розповіла, чому ніколи від нього не йшла.